
بیل گیتس و تولید آب آشامیدنی از فاضلاب
به گزارش سرویس علم و فن آوری پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از دنیای اقتصاد، ساراهای، کارشناس نانوفناوری دانشگاه منچستر این ایده را عنوان کرده و بیل گیتس بر روی آن سرمایهگذاری نموده است.
پیش بینی میشود این اختراع امکان نجات جان میلیونها انسان را در کشورهای جهان سوم فراهم کند. ساراهای، این اعتقاد را دارد که دستهای جدیدی از مواد میتوانند انرژی را از ضایعات انسانی استخراج کنند.
هرچند آب به دست آمده مانند آبهای موجود در بطریهای آب معدنی نیست؛ اما به گفته پژوهشگران، نتیجه آن میتواند در مناطق بدون آب آشامیدنی به حل مساله مرگ و زندگی کمک کند.
به گفتههای، در حال حاضر تحقیقات زیادی در مورد سوختهای زیستی در حال انجام بوده و انرژی زیادی در ضایعات انسانی وجود دارد. مواد مقیاس نانو به محققان در برداشت هیدروژن از این ضایعات و تبدیل آن به هیدرازین که سوخت موشک است، کمک میکند.
بیشتر بخوانید: تغییر پروسه سیستم کلرزنی سه چاه در مشهد از سیستم پودری به آب ژاول

دستگاه ضد عفونی کننده دست پدالی
وی این اعتقاد را دارد که یک دستگاه داربست در برگیرنده مخلوطی از باکتریها و نانوذرات فلزی با آب واکنش ننشان داده و هیدروژن مفید را استخراج کرده و باقیمانده پس از فیلتر مجدد به آب پاکیزه تبدیل خواهد شد.
ایده دکترهای با همکاری دانشمندان امپریال کالج لندن و دانشگاه دورهام برای یک دستگاه تولید سوخت ارزان و تصفیه آب برای کشورهای در حال توسعه بر ۲۰۰۰ طرح دیگر پیروز شده و موفق به دریافت سرمایه اولیه ۱۰۰ هزار دلاری از بنیاد بیلگیتس شدهاند.
این گروه در صورت نمایش کارکرد واکنشهای شیمیایی مطرح شده در ایده آنها، سال آینده نیز یک میلیون دلار از گیتس دریافت خواهند کرد. این محققان قصد دارند نمونه پیش ساخت این فناوری را تا سال ۲۰۱۳ آماده کنند.