سوپر جاذب کشاورزی

سوپر جاذب کشاورزی چیست؟

پودر سوپر جاذب، نوعی پلیمر است که تمایل زیادی به جذب آب دارد. سوپر جاذب کشاورزی؛ توانایی نگه‌داشتن و جذب کردن متفاوت زیاد آب و مولکول‌های آبی را دارد حتی اگر زیر فشار بالا باشد. در عصر امروز که کم‌آبی مهم‌ترین معضل بخش کشاورزی شده است با استفاده از سوپر جاذب کشاورزی مصرف آب را بهینه می‌کنیم.

به شکل کلی سوپر جاذب کشاورزی؛ پلیمری خشک و در حالت عادی ظاهری دارد شبیه شکر که توانایی ذخیره‌سازی آب و بعضی از مواد محلول به‌اندازه چندین برابر و بیشتر از وزن خود را دارد.

هیدروژل کشاورزی دارای 4 دانه‌بندی گوناگون است که باتوجه‌به راهنمایی متخصصان و با در نظر گرفتن شرایط گوناگون مثل نوع کشت، شرایط خاک و شرایط آب‌وهوایی و غیره در دسترس کشاورزان و گلخانه داران قرار می‌گیرد. به‌عنوان‌مثال برای کشت نهال دانه متوسط سوپر جاذب استفاده می‌شود و یا برای مصارفی مانند کشت گندم و کشت یونجه و یا چمن‌کاری بهتر است از مش ریز مواد جاذب رطوبت در کشاورزی استفاده نمود.

ساختمان کلی سوپر جاذب کشاورزی، به شکلی است که توانایی این را دارند که در شرایط یونی، فشار و غیره، سالیان سال مثل یک مخزن آب و مواد معدنی را ذخیره، نگهداری و باتوجه‌به مقدار نیاز ریشه و ساقه به آن‌ها می‌رساند.

هیدروژل (Hydrogel) هرگز به مواد اولیه خود برنمی‌گردد و واکنش‌های این پلیمر به طور کامل غیرسمی است. این پلیمرها موادی آلی‌اند که در شرایط یونی و میکروبی خاک به‌آرامی تجزیه می‌شوند و سرانجام به آب، دی‌اکسیدکربن (co۲)، ترکیبات نیتروژن (N) دار قبیل آمونیاک (NH3) تبدیل و به ماده آلی خاک ملحق می‌شوند.

 

سوپرجاذب کشاورزی نوعی پلیمر که تمایل زیادی به جذب آب دارد.
استفاده از سوپر جاذب کشاورزی و تاثیر مستقیم آن بر روی افزایش کیفیت و کمیت محصول

سوپر جاذب کشاورزی خنثی و بدون اثر است. مولکول‌هایی که استفاده آنها در کشاورزی و محیط‌زیست تبعاتی در پی ندارد و ایمنی استفاده از آنها در خاک توسط وزارت کشاورزی کشور امریکا، فرانسه و آلمان تأیید شده است. سوپر جاذب کشاورزی، نوع کشاورزی این مولکول‌های عظیم است که محکم بودن ژل حاصل از آن بیشتر بوده و چندین سال در خاک طاقت می‌آورد.

در مصارف زراعی پودر سوپر جاذب تاثیر فوق‌العاده‌ای بر روی افزایش برداشت محصول نیز می‌گذارد. به دلیل اینکه در استفاده از سوپر جاذب در زراعت هیدروژل (Hydrogel) را به‌صورت خشک با بذر مخلوط می‌کنیم و در نتیجه به دلیل اینکه سوپر جاذب رطوبت را در خود جذب می‌کند لذا قدرت جوانه‌زنی بذر افزایش پیدا می‌کند و تعداد بذرهایی که تبدیل به جوانه می‌شوند افزایش پیدا می‌کند به همین دلیل میزان برداشت محصول افزایش پیدا می‌کند.

باتوجه‌به اینکه مصرف آب در صنعت کشاورزی به‌هیچ‌وجه بهینه نیست لذا می‌توان با استفاده از سوپر جاذب کشاورزی هدر رفت آب را به حداقل ممکن رساند و در نتیجه مشکل کم‌آبی را در کشاورزی تا حد زیادی برطرف نمود.

به‌ عنوان‌ مثال در کشت یونجه که یک محصول چند ساله است می‌توان کشت را با استفاده از سوپر جاذب کشاورزی انجام داد که در نتیجه آن در طی چند سال محصول یک‌دست و با کمیت بالاتر تولید نمود و مصارف باغبانی نیز استفاده از پودر سوپر جاذب تاثیر مستقیمی روی افزایش کیفیت و کمیت محصول خواهد گذاشت.

باتوجه‌به اینکه امروزه کشاورزی یک بحث علمی و تخصصی می‌باشد، می‌توان با سوپر جاذب، تاثیر مستقیم روی افزایش کیفیت و کمیت محصول گذاشت و بهره‌وری را افزایش داد.

با توجه به قیمت سوپر جاذب که خیلی بالا نیست صرفه اقتصادی خوبی میتواند برای کشاورز داشته باشد مصرف این پلیمر جاذب آب

سوپر جاذب کشاورزی بهبود تاثیر حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد صرفه جویی در مصرف آب
بهینه سازی مصرف آب با سوپر جاذب کشاورزی

بهینه‌سازی مصرف آب با سوپر جاذب‌های کشاورزی

سوپر جاذب می‌تواند حدود 50 تا 70 درصد صرفه‌جویی در مصرف آب داشته باشد. برای اینکه عملکرد بهتری داشته باشد سوپر جاذب بهتر است دفعات آبیاری اولیه آبیاری به‌صورت اشباع انجام شود تا ژل سوپر جاذب داخل خاک به‌راحتی آب را جذب نماید و ریشه آرام‌آرام به سمت ژل ایجاد شده حرکت نماید تا به آن برسد. زین پس می‌توانیم تعداد دفعات را به‌مرورزمان کاهش دهیم.

افزایش عمر سوپر جاذب
توصیه های کاربردی جهت افزایش عمر سوپر جاذب

افزایش عمر سوپر جاذب

استفاده از کود باعث کاهش راندمان سوپر جاذب می‌شود لذا توصیه می‌گردد برای استفاده از کود، آن را در مجاورت سوپر جاذب قرار ندهید.

  • سوپر جاذب باید در جای خشک و به‌دوراز نور آفتاب نگهداری شود
مزایای استفاده از سوپرجاذب
استفاده از سوپر جاذب کشاورزی چه مزایایی دارد؟

مزایای استفاده از سوپر جاذب (هیدروژل در کشاورزی)

  1. به حداقل رسیدن تلفات در کشت نهال با جاذب آب
  2. امکان کشاورزی در مناطق غیر قابل‌کشت و یا در شیب زیاد
  3. افزایش قدرت اثرگذاری کودها و سموم کشاورزی
  4. افزایش هوارسانی به خاک (پوک شدن خاک)
  5. جلوگیری از فرسایش خاک و اصلاح خاک
  6. افزایش قوه نامیه بذر و افزایش تعداد بذرهایی که تبدیل به جوانه می‌شوند
  7. جذب رطوبت موجود در خاک توسط جاذب آب
  8. اثرگذاری در کیفیت و مقدار محصول با پلیمر جاذب آب
  9. کاهش شیب رطوبت خاک پس از آبیاری اولیه
  10. افزایش صفات مطلوب چمن از جمله: افزایش شدت رنگ‌دهی، کاهش میزان پژمردگی

 

کشت نهال همراه با سوپر جاذب
چگونگی کشت نهال همراه با سوپر جاذب

کشت نهال همراه با سوپر جاذب

در ابتدا باید گفت که متناسب با اندازه نهال گودالی در زمین حفر کرده و مقدار ۵۰-60 گرم از سوپر جاذب کشاورزی با اندازه دو روش کریستال‌ها درست باشند، را همراه خاک الک کرده و بدون سنگ‌ریزه مخلوط و قبل از قرار دادن نهال داخل گودال می‌ریزیم توجه داشته باشید که مکان قرار دادن سوپر جاذب در نزدیکی ریشه باشد قبل از خروج ریشه، نهال از گلدان، ریشه را به مقداری مناسب از هیدروژل آغشته می‌کنیم این کار علاوه بر رسانیدن رطوبت به ریشه از به‌ اصطلاح هوا کشیدن ریشه جلوگیری به عمل می‌آورد.

سوپر جاذب کشاورزی

 

 

رضایت نامه مصرف کنندگان پلیمر جاذب آب شرکت آتیه انرژی

قیمت قیمت پودر جاذب کشاورزی را استعلام بگیرید

قیمت خرید سوپر جاذب کشاورزی بستگی دارد به کیفیت سوپر جاذب، هرچقدر سرعت جذب آب در مواد جاذب رطوبت در کشاورزی بالاتر باشد این سوپرجاذب دارای مرغوبیت بالایی می‌باشد و یا می‌توان گفت قیمت پودر جاذب کشاورزی به طول عمر مفید سوپر جاذب نیز بستگی دارد یک سوپر جاذب با کیفیت حداقل سه الی 5  سال باید در زیر خاک دوام و ماندگاری داشته باشد. اگر یک کشاورزی با صرف هزینه‌ای اقدام به کشت نهال با سوپر جاذب کرد اگر بعد از سه ماه سوپر جاذب در زیر خاک تجزیه گردد نشان از این دارد که سوپر جاذبی که استفاده شده است دارای مرغوبیت پایینی می‌باشد جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت ژل جاذب آب با کارشناس‌های شرکت مهندسی آتیه انرژی در تماس باشید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر یا با شماره 02188420878 تماس بگیرید

استفاده از آب مغناطیسی، راهکار دیگری برای کاهش سی درصدی مصرف آب کشاورزی

یک راهکار مناسب دیگر برای کاهشِ مصرفِ آبِ کشاورزی، استفاده از آب مغناطیسی است.

آب مغناطیسی، آبی است که با عبور از میانِ میدان مغناطیسی حاصل میشود. این روش به عنوان یک روش غیر شیمیایی کاربرد دارد، و طیِ آن مولکولهای آب دیونیزه شده، و اثراتِ سختیِ آن کاهش می‌یابد. آب مغناطیسی در سالهای اخیر به طور گسترده در صنعت، کشاورزی و… استفاده شده است، و برخی از کاربردهای مفید آن در تحقیقات دانشمندان مورد بررسی قرار گرفته است.

با توجّه به اینکه مولکولِ آب یک مولکول قطبی است، و در دو طرفِ خود بارهای مثبت و منفی دارد، در حالت طبیعی این مولکولهای آب یکدیگر را جذب کرده و به شکل خوشه (cluster) در می‌آیند. یعنی در آبِ معمولی، ما به جای مولکول‌های منفردِ آب، خوشه‌های آب داریم. وقتی این خوشه‌های آب در معرضِ میدان مغناطیسی با قدرت و شدّتِ مناسب قرار بگیرند، شکسته شده و به خوشه‌های ریزتر تبدیل میشوند. بنابراین بطور خلاصه آب مغناطیسی، آبی است که شکسته شده و ریزتر و نرم‌تر از آب معمولی است. در نتیجه‌ آب مغناطیسی خواصی پیدا می‌کند که در کشاورزی، صنعت، پرورشِ دام و طیور و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مهمترین خواصِ آب مغناطیسی، نفوذپذیریِ بیشتر و حلالیتِ بالاتر است. وقتی خوشه‌های آب شکسته شده، و آب ریزتر از قبل می‌شود، در نتیجه نفوذپذیریِ آب بیشتر شده، و حلالیتِ آن بالاتر می‌رود.

آب در حالت عادی یا غیر مغناطیسی، از خوشه‌های مولکولی بزرگ، در اندازه‌های مختلف تشکیل شده است. این مولکولهای خوشه‌ی آب، ساختاری شُل و نامنظم دارند. تنها خوشه‌های کوچکتر آب میتوانند از غشاء سلولی عبور کنند، بنابراین آب معمولی به آرامی جذب می‌شود، و برای هیدراته کردن و سیراب کردنِ گیاه، به آب بیشتری نیاز است. همچنین، عوامل سمّی و آلاینده میتوانند به این مولکول‌های خوشه آب با ساختار شل بچسبند، و وارد غشای سلولی شوند.
امّا در آب مغناطیسی، عوامل سمّی نمی‌توانند وارد ساختارِ آب شده و با خوشه‌های آب پیوند برقرار کنند. در واقع مغناطیس، آب را پاستوریزه میکند. این ویژگی‌های ضدّ میکروبی و ضد باکتریایی، آب مغناطیسی را به یک ترکیب زیست‌دوست برای سلول‌های گیاهی و حیوانی تبدیل می‌کند.

گیاهان برای رشدِ مطلوب و فرآیند فتوسنتز، نیاز به جذب آب و مواد غذائی از خاک دارند. هنگام آبیاریِ گیاهان با آب معمولی، خوشه‌های مولکول آب به آرامی جذب می‌شوند، و مقدارِ کمی از عناصر غذائی در آب حل می‌شوند و در دسترس گیاه قرار می‌گیرند. بنابراین، عمده‌ی مواد غذائیِ موجود در خاک توسط گیاهان استفاده نمی‌شوند.

زمانی که گیاه با آبِ معمولی (که سختیِ آن بالاست) آبیاری شود، لایه‌ای سفید و سخت از بی‌کربناتِ کلسیم و کربنات‌ها روی سطحِ خاک تشکیل می‌شود، و بخشی از بی‌کربنات‌های کلسیم توسط آب شسته شده و در خاک نفوذ می‌کنند و سپس روی ریشه‌ی گیاه نشست می‌کنند، در نتیجه گیاه مجبور است برای ادامه‌ی زندگی خود ریشه‌های اضافی تولید کند، که این روندِ رشدِ طبیعی گیاه را به خاطر صرفِ انرژیِ اضافی مختل می‌کند.

امّا در آب مغناطیسی، به دلیل افزایشِ مولکولهای آب در واحد حجم، بر حلالیتِ آب افزوده شده و در نتیجه تواناییِ آب برای جذبِ کاتیونها و آنیونها افزایش یافته، و مقدار بیشتری از نمک‌‌های مفید به ویژه بی‌کربنات‌ها توسط گیاه جذب می‌شوند.

در اثر آبیاری با آب مغناطیسی، به دلیل نفوذِ بیشترِ آب در خاک، میزانِ تبخیر از سطح خاک نسبت به آبیاری با آب معمولی کمتر خواهد بود.

در این شرایط، حرکتِ املاح به سمت لایه‌ی سطحیِ خاک، و همچنین به دلیل خنثی شدنِ بار الکتریکی، تجمع نمک‌ها در اطراف ریشه کاهش می‌یابد. با افزایش جذب املاح معدنی و نمک‌های مفید و عناصر موجود در آب و خاک، میتوان کودِ کمتری مصرف نمود. ضمن اینکه به دلیل کوچکتر شدن مولکولهای آب و افزایش توانائی جذب آن توسط گیاه، مصرف آب نیز کاهش می‌یابد.

وزن، طول، تعداد برگ‌ها و محتوای کلروفیل گیاه، به طور مثبت تحت تأثیر آب مغناطیسی قرار می‌گیرند، و افزایش پیدا می‌کنند.

اِعمالِ میدان مغناطیسیِ قوی روی آب، می‌تواند میزان کل جامدات محلول (TDS) را در آب کاهش دهد. در نتیجه آب مغناطیسی، اثراتِ منفیِ شوری را کاهش می‌دهد.
بنابراین آبشویی با آب مغناطیسی، یک روش برای احیای خاک‌های متاثر از نمک است. در هر مرتبه آبیاری با آب مغناطیسی، یک مقدار شوری پس زده میشود.

نکته‌ی مهم دیگر این است که، نفوذِ آب مغناطیسی در خاک، در جهاتِ مختلف صورت می‌گیرد. در صورتی که در آب معمولی، آب بصورتِ عمودی نفوذ می‌کند. وقتی در آبِ مغناطیسی، آب در جهاتِ مختلف نفوذ می‌کند، پیاز رطوبتی بزرگتر می‌شود، و در نتیجه ریشه‌زائیِ گیاه بهتر و بیشتر انجام می‌شود، و آب و هوا بهتر در دسترس ریشه‌ی گیاه قرار می‌گیرد.

بطور خلاصه مزایای آبیاری با آب مغناطیسی به شرح زیر است:

حلالیت و نفوذپذیری آب مغناطیسی بالاتر از آب معمولی است، در نتیجه جذب عناصر غذایی بیشتر می‌شود.

مقاومت گیاه در برابر شوری بالا می‌رود. چون شوریِ آب، در فرآیند جذب عناصر غذایی اختلال ایجاد می‌کند، ولی ما با آب مغناطیسی، جذب عناصر را بالاتر می‌بریم، و از این طریق بر مشکلات شوری غلبه می‌کنیم.

مصرف کود تا حدّی کمتر می‌شود. چون عناصرِ غذایی با آب مغناطیسی بهتر از آب معمولی از خاک شسته شده و در اختیار گیاه قرار می‌گیرد.

جذب آب بالاتر می‌رود. و در واقع مصرف آب کاهش پیدا می‌کند. در نتیجه راندمان آبیاری افزایش پیدا می‌کند.

سختی آب خنثی می‌شود و آب نرم‌تر می‌شود.

آب پاستوریزه می‌شود و آفات و بیماریها در آب مغناطیسی کمتر می‌شود.

با هر مرتبه آبیاری در آب مغناطیسی، خاک اصلاح می‌شود. و فرآیند آبشویی خاک از نمک‌های اضافی بهتر و بیشتر انجام می‌شود. در واقع در هر آبیاری، مقداری از شوری به اعماقِ خاک نفوذ می‌کند و خاک شسته می‌شود.

القای جوانه‌زنی بذر اتفاق می‌افتد و بذرهایِ کشاورزی بیشتر و سریعتر جوانه می‌زنند. در واقع تلفات بذر کاهش پیدا می‌کند.

محصول زودرس می‌شود.

در نهایت با استفاده از آب مغناطیسی در کشاورزی، شاهد افزایش عملکرد گیاه هستیم

جهت کسب اطلاعات بیشتر  با کارشناسان شرکت آتیه انرژی تماس بگیرید.

تلفکس: ۰۲۱۸۸۴۲۰۸۷۸

ارتباط از طریق واتس آپ: ۰۹۱۲۱۱۵۱۱۳۷

لینک تلگرام ارتباط با ما: @Zeinodin_javad

3.3/5 - (19 امتیاز)

‫8 دیدگاه ها

  1. برای درختکاری در مناطق کم آب عالیه👏👏

  2. سلام ، سوپر جاذب اطراف ریشه همانند آب انبار عمل می‌کنه ، آیا آب شور تأثیر منفی روی سوپر جاذب نداره؟ یعنی باعث تراکم نمک اطراف ریشه نمیشه؟

  3. سلام برا هر هکتار زمین کشت گندم چقدر سوپر جاذب لازم داریم .ممنون ❤️❤️

  4. سلام خسته نباشید قیمت و حداقل سفارش .تبریز

  5. سلام این روش برای کشت کندم و ذرت ور مقیاس زیاد هم مناسبه

  6. سلام سوپر جاذب برای گشت گندم و برنج نیز میشه استفاده کرد

دکمه بازگشت به بالا