انواع سختی گیر آب – سختی گیر چیست
سختی گیر و انواع آن در صنعت
انواع سختی گیر آب در صنایع تاسیسات و یا سیستمهایی که در آن آب جریان دارد به علت اینکه آبها سختی بالایی دارند غیر قابل استفاده در سیستمها میباشد. زیرا سختی و املاح باعث رسوب گذاری در سیستمها میشود برای اینکه بتوانیم مانع از ایجاد رسوب گذاری شویم میبایست سختی آب را یا کاهش دهیم و یا سختی آب را مدیریت کنیم.
سختی گیر در صنعت به چندین روش میباشد:
- سختی گیر مکانیکی
- سختی گیر شیمیایی
- سختگیر فیزیکی
همانطور که در بالا توضیح داده شد سختی گیر ها به چند روش تقسیم میگردد و هر کدام کاربرد جداگانه دارند در سختی گیر های شیمیایی و فیزیکی ما نمیتوانیم سختی را حذف نماییم بلکه فقط میتوانیم آنها را مدیریت نماییم که خاصیت چسبندگی خود را از دست دهد تا شرایط بهتر شود ولی سختی گیر رزینی میتواند روی کاتیون آب تأثیر مستقیم بگذارد و سختی را کاملاً حذف نماید.
سختی گیر رزینی در زمانهای کوتاه قابل تعویض نمیباشد بلکه آن را به وسیله نمک میتوان احیا نمود و مجدداً استفاده نمود عمر رزین بستگی به سختی آب و ظرفیت آبدهی و عمل احیا کردن مشخص میگردد در ضمن سختی گیر رزینی در صنایع تاسیسات بیشتر کاربرد دارد زیرا غیر قابل شرب میباشد.
اسمز معکوس یا آب شیرین کن:
این روش در صنایع بزرگ و کارخانجات بزرگ استفاده میشود و در صنایع کوچک صرفه اقتصادی ندارد زیرا هزینه نگهداری آن نسبتاً بالا میباشد و هزینه تعویض فیلتر دارد و نیاز به اپراتور و نگهداری دارد ولی استفاده از این روش باعث میشود تا ۹۹ درصد کل املاح جامد موجود در آب حذف شود و آب خالص تولید نماید آب خالص به علت این که املاح ندارد هیچگونه رسوبی از خود به جای نمیگذارد.
سختی گیر رزینی برای آبهای شهری توصیه میگردد چون سختی آب شهری از سختی آب چاه پایینتر میباشد اگر از سختی گیر رزینی برای آب چاه استفاده کنیم جوابگو نمیباشد و عمل حذف سختی را نمیتواند به خوبی انجام دهد اسمز معکوس جوابگوی همه سختی از جمله آب چاه واب دریا میباشد و میتواند کل املاح را حذف نمایندو هیچگونه رسوب ایجاد نکند که این روش بیشتر برای دیگهای بخار که شدت رسوبگذاری بالاتری دارد توصیه میگردد در ضمن این روش دور ریز آب را تا ۳۰ درصد به همراه دارد.
سختی گیر مغناطیسی:
این روش سختی رانمیتواند حذف نماید بلکه املاح موجود در آب از جمله کاتیون و آنیون را مدیریت میکند تا آنها را از یکدیگر جدا کند و خاصیت چسبندگی خود را از دست دهد تا عمل رسوبگذاری کم شود این روش برای جاهایی که حذف سختی برایشان ملاک است توصیه نمیگردد در ضمن اگر از این روش برای تاسیسات گرمایش سرمایش استفاده شد باید آنها را بعد از پمپ نصب نمود زیرا جریان پمپ نظم مغناطیسی را از بین میبرد. و تاثیرگذاری ان کمتر میشود. سختی گیر مغناطیسی میبایست لوله را برش دهیم و به صورت فلنچی و یا رزوهایان را بر روی لوله نصب نماییم
به منظور بررسی و خرید محصولات، بر روی دستگاه سختی گیر مغناطیسی کلیک کنید.
سختی گیر الکترو مغناطیسی:
این سخت گیر عملکرد آن همانند سخت گیری مغناطیسی میباشد ولی سخت گیر الکترومغناطیسی لوله را برش نمیدهیم و توسط سیمهایی که بر روی لوله سیم پیچ داده میشود توسط برق یه جریان القایی روی لوله ایجاد مینماییم تا کاتیون و آنیون موجود در آب از یکدیگر فاصله بگیرند تا رسوبگذاری کمتر و یا حتی حذف شود. در این روش باید دقت داشته باشیم که دستگاه صحیح نصب شود و مطمعن شویم جریان القایی وارد لوله میشود زیرا عملکردان یا ضعیف میشود و یا نصبان بی فایده میباشد.
به منظور بررسی و خرید محصولات، بر روی دستگاه سختی گیر الکترونیکی کلیک کنید.
سختی گیر شیمیایی که معروف به سختی گیر ته نشین کننده هستند:
معمولاً برای شستشوی لباسها و پارچهها استفاده میشود و ترکیب آن قلیایی میباشد کاربرد این سختی گیر به این صورت می باشدکه با سختی آب واکنش نشان می دهدو باعث میشود املاح رسوب کنن و ته نشین گردند و تاثیری بر شستشو نداشته باشند.
این نوع سختی گیر ها امروز در صنعت جایگاه ویژهای دارد به دلیل اینکه از ایجاد رسوب در تاسیسات پیشگیری میکند. همیشه شعار پیشگیری بهتر از درمان است در صنعت مهم بوده است. علاوه براینکه سختی گیر الکترونیکی از ایجاد رسوب آب پیشگیری میکند میتواند به مرور زمان رسوبات از قبل تشکیل شده را نیز حذف نماید.
در کشاورزی نیز با سختی گیر الکترومغناطیسی آب را مغناطیسی میکنیم که تاثیرات خوبی در خاک و آب ایجاد میشود که میتواند کمک خوبی به افزایش رشد و نمو محصولات کشاورزی نماید.