اخبار صنعت تصفیه آب صنعتی و کشاورزی ایرانتصفیه آب صنعتیتصفیه فاضلاب صنعتی

اگر ممبران بدون آنتی اسکالانت کار کند چه اتفاقی می افتد؟

اگر ممبران بدون آنتی اسکالانت کار کند چه اتفاقی می افتد؟ فیلترهای ممبران که در ساختار سیستم های تصفیه آب صنعتی به کار می روند، دارای عملکرد دقیقی در حذف آلاینده های آب می باشند. در واقع عملکرد دستگاه تصفیه آب در حذف آلاینده ها، تا حد زیادی وابسته به عملکرد فیلترهای ممبران است، بنابراین لازم است نکات مهم در زمینه استفاده و نگهداری از این فیلترها رعایت شود.

به منظور بررسی و خرید لیست محصولات، بر روی لامپ یو وی کلیک کنید.

یکی از نکته های مهم در زمینه نگهداری و استفاده از فیلترهای ممبران، تزریق آنتی اسکالانت در سیستم است. آنتی اسکالانت از مواد شیمیایی رسوب زدا در صنعت تصفیه آب است که از آن در سیستم های تصفیه آب اسمز معکوس به منظور جلوگیری از پوسته پوسته شدن غشای سیستم RO استفاده می شود.

لازم به ذکر است که مواد ضد رسوب در مرحله پیش تصفیه دستگاه تصفیه آب صنعتی، دارای نقش بسیار مهمی هستند. آب ها دارای غلظت بالایی از یون های کلسیم، منیزیم، کربنات و … می باشند و وجود این یون ها در آب با مشکلات بسیاری برای فیلترهای ممبران همراه است؛ چراکه می توانند متبلور شده و منجر به ایجاد رسوب در فیلترهای ممبران شوند.

رسوب در فیلترهای ممبران در نهایت منجر به فولینگ و خرابی آن ها می شود. یکی از روش های پیشگیری از ایجاد رسوب در ممبران ها، تزریق آنتی اسکالانت در دستگاه های تصفیه آب است. در ادامه این مقاله قصد داریم از نگاه کارشناسان آتیه انرژی به سوال ” اگر ممبران بدون آنتی اسکالانت کار کند چه اتفاقی می افتد؟ ” پاسخ دهیم.

آنتی اسکالانت چیست؟

آنتی اسکالانت چیست

آنتی اسکالانت در واقع مواد ضد رسوبی هستند که کاربرد آن ها پاکسازی سیستم های تصفیه آب می باشد و از ایجاد رسوب در فیلترهای ممبران صنعتی در سیستم های آب شیرین کن جلوگیری می کنند.

به طور کلی آب تصفیه نشده حاوی املاح و نمک های معدنی است که وقتی از غشای ممبران عبور می کنند، ممکن است بر روی آن رسوب تشکل دهند. رسوبات ایجاد شده بر روی ممبران به تدریج منجر به گرفتگی منافذ غشای ممبران می شود و همین موضوع سبب کاهش راندمان آب خروجی از سیستم آب شیرین کن می گردد.

حال برای رفع این مشکل از مواد ضد رسوب در فیلترهای ممبران با نام آنتی اسکالانت استفاده می شود که اثرات رسوباتی شامل کربنات کلسیم، سولفات کلسیم، سولفات باریم و.… را بر روی غشای پلی آمید و یا همان فیلترهای ممبران را کاهش می دهد.

در پاسخ به سؤال اگر ممبران بدون آنتی اسکالانت کار کند چه اتفاقی می افتد؟ باید بگوییم که نمک و جرم های موجود در آب، به تدریج و با گذشت زمان سبب ایجاد رسوب در فیلترهای ممبران دستگاه های تصفیه آب صنعتی می شوند. استفاده صحیح از آنتی اسکالانت، منجر به پاکسازی رسوب ها از ممبران، افزایش طول عمر ممبران و همینطور کاهش هزینه های مربوطه به تعویض و شستشوی این فیلترها می شود.

انواع آنتی اسکالانت

آنتی اسکالانت ها بر اساس موادی که در ترکیب آن ها به کار رفته است، دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم.

  • آنتی اسکالانت پایه فسفاته : این نوع از آنتی اسکالانت ها دارای گروه های عاملی اسید کربوکسیلیک و فسفاته هستند. آنتی اسکالانت فسفاته، بهترین نوع آنتی اسکالانت است که مانع تشکیل رسوب در فیلترهای ممبران می شود.
  • آنتی اسکالانت پایه پلیمری : این نوع از آنتی اسکالانت ها دارای وزن مولکولی بالایی هستند و از قدرت رسوب زدایی انواع رسوبات شامل رسوبات کربناته و سولفاته برخوردار هستند. آنتی اسکالانت پایه پلیمری از ایجاد رسوب در آب های دریا و آب هایی با سختی بالا جلوگیری می کنند و در این زمینه کارایی مناسبی دارند.

اگر ممبران بدون آنتی اسکالانت کار کند چه اتفاقی می افتد؟

نحوه استفاده از آنتی اسکالانت

استفاده از آنتی اسکالانت در دستگاه های تصفیه آب صنعتی، ضمن اینکه طول عمر فیلترهای ممبران را افزایش می دهد، منجر به پاکسازی آلاینده های آب از روی فیلتر نیز می شود. در جهت پاسخ به سؤال “اگر ممبران بدون آنتی اسکالانت کار کند چه اتفاقی می افتد؟ ” در ادامه به مشکلاتی که در اثر عدم استفاده از آنتی اسکالانت در فیلترهای ممبران ایجاد می شود، اشاره کرده ایم:

  • راندمان کلی سیستم های تصفیه آب صنعتی RO کاهش پیدا می کند و حتی در صورت ادامه دار بودن ممکن است منجر به توقف عملکرد دستگاه نیز شود.
  • در صورتی که در سیستم تصفیه آب صنعتی از آنتی اسکالانت استفاده نشود، پس از مدتی از شروع کار سیستم، فولینگ ممبران ایجاد می شود و این موضوع می تواند خرابی کامل ممبران صنعتی را به دنبال داشته باشد.
  • از دیگر مشکلاتی که در پی عدم استفاده از آنتی اسکالانت در فیلترهای ممبران ایجاد می شود، نیاز به تعویض زود هنگام فیلترهای ممبران است.
  • فشار آب خروجی از دستگاه های تصفیه آب صنعتی کاهش پیدا می کند چراکه عدم استفاده از آنتی اسکالانت در این سیستم منجر به ایجاد رسوب در فیلترهای ممبران و کاهش سطح کیفی آب خروجی از دستگاه تصفیه آب صنعتی می گردد. علاوه بر کاهش فشار آب خروجی، احتمالا سطح کیفی آب خروجی از دستگاه های تصفیه آب صنعتی نیز کاهش پیدا کند.

بنابراین پاسخ قطعی به سؤال “اگر ممبران بدون آنتی اسکالانت کار کند چه اتفاقی می افتد؟ ” این است که اگر در دستگاه های تصفیه آب صنعتی از آنتی اسکالانت استفاده نشود، دستگاه کارکرد درستی نخواهد داشتن و تزریق این ماده شیمیایی به سیستم از ضرورت بالایی همراه است.

عملکرد آنتی اسکالانت چگونه مانع رسوب فیلترهای ممبران می شود؟

آنتی اسکالانت ها در دستگاه های آب شیرین کن صنعتی، به آلاینده های موجود در آب می پیوندند و اینگونه مانع اتصال و چسبیدن رسوبات به سطح فیلترهای ممبران صنعتی می شوند.

این ماده شیمیایی رسوب زدا، آلاینده ها و املاح آب را از فیلتر ممبران عبور می دهد و به همراه آلاینده هایی که جدا کرده است، به همراه پساب از سیستمRO خارج می گردد. بنابراین اگر بپرسید، در صورتی که ممبران بدون آنتی اسکالانت کار کند چه اتفاقی می افتد؟ باید بگوییم که به ممبران دستگاه آسیب جدی وارد می شود و همین موضوع کاهش دبی خروجی و بالا رفتن سختی آب را به دنبال دارد.

نحوه استفاده از آنتی اسکالانت

برای استفاده از آنتی اسکالانت در ساختار دستگاه های تصفیه آب صنعتی، باید با استفاده از دوزینگ پمپ در سیستم تزریق شود. محل تزریق آنتی اسکالانت در سیستم های تصفیه آب صنعتی، بعد از فیلترهای شنی و کربنی و قبل از سیستم های میکرونی است.

در صورتی که مایل هستید پس از تزریق آنتی اسکالانت به سیستم تصفیه آب صنعتی، بیشترین بازدهی را دریافت کنید، لازم است که تمامی نکات و پارامترهای مهم برای تزریق آنتی اسکالانت در سیستم را مد نظر قرار دهید.

البته برند آنتی اسکالانتی که مورد استفاده قرار می دهید نیز در نتیجه تاثیر گذار است. برخی از برندهای تولید کننده آنتی اسکالانت از کاربر خواسته اند که پیش از استفاده از آن، حتما اقدام به رقیق کردن آن نمایند. در حالی که آنتی اسکالانت تولید شده توسط برخی برندها، نیازی به رقیق شدن ندارند.

تمامی این موارد تا حد زیادی در میزان بازدهی آنتی اسکالانت تاثیر گذار هستند. توصیه می کنیم در صورتی که از تجربه و دانش کافی در این زمینه برخوردار نیستید، برای دریافت بیشترین بازدهی حتما از متخصصین مجموعه آتیه انرژی کمک بگیرید.

دوز تزریق آنتی اسکالانت

از سوالات رایج کاربران این است که چه میزان از آنتی اسکالانت باید به سیستم تصفیه آب تزریق شود. میزان دور تزریقی آنتی اسکالانت در سیستم تصفیه آب صنعتی به عوامل مختلفی شامل محتویات آب خام ورودی، میزان جریان ورودی، میزان سختی آب، دمای آب، pH آب و … وابسته می باشد.

برای تشخیض این موارد از نرم افزارهای اختصاصی استفاده می شود که با استفاده از آن ها مقدار دقیق دوز تزریقی آنتی اسکالانت مشخص می شود. اما به طور معمول از آنتی اسکالانت ها در محدوده 1 الی ppm 6 استفاده می گردد.

افزایش طول عمر ممبران های صنعتی با تزریق آنتی اسکالانت

نقش آنتی اسکالانت در تصفیه آب صنعتی

در متن مقاله فوق از سایت آتیه انرژی، به مشکلاتی که در صورت عدم استفاده از آنتی اسکالانت در سیستم های تصفیه آب صنعتی ایجاد می شود، از نظر کارشناسان آتیه انرژی پرداختیم.

در نظر داشته باشید که مهم ترین عاملی که موجب کوتاه شدن طول عمر ممبران های صنعتی می شود، فولینگ فیلترهای ممبران و ایجاد رسوب در آن ها است. در واقع با تزریق آنتی اسکالانت در سیستم تصفیه آب، می توان از فولینگ ممبران جلوگیری نمود که همین موضوع منجر به افزایش طول عمر فیلترهای ممبران در دستگاه های تصفیه آب صنعتی می شود.

بنابراین اگر سؤال” اگر ممبران بدون آنتی اسکالانت کار کند چه اتفاقی می افتد؟ ” برای شما نیز ایجاد شده است، باید بگوییم که عدم استفاده از آنتی اسکالانت موجب کاهش طول عمر فیلترهای ممبران می شود.

کدام مارک های آنتی اسکالانت بازار باکیفیت هستند؟

در بازار برندهای مختلفی از آنتی اسکالات ها به فروش می رسند. از بهترین مارک های آنتی اسکالات می توان به آنتی اسکالانت جنسیس، آنتی اسكالانت فلوکن 260، آنتی اسکالانت آویستا، آنتی اسکالانت DEQUEST و … اشاره کرد.

معایب استفاده از آنتی اسکالانت نامرغوب

همانگونه که اشاره کردیم، امروزه آنتی اسکالانت ها از برندهای متفاوتی در بازار وجود دارند که بدیهی است در میان آن ها برخی نمونه ها بی کیفیت و نامرغوب هستند. در صورتی که در سیستم تصفیه آب صنعتی از فیلترهای نامرغوب استفاده کنید، مشکلاتی شامل موارد زیر ایجاد خواهد شد.

  • تعداد دفعات شستشوی فیلترهای ممبران افزایش پیدا می کند.
  • طول عمر فیلترهای ممبران کاهش می یابد.
  • در بازه های زمانی کوتاهی، فیلترهای ممبران نیازمند تعویض خواهند بود.
  • میزان ظرفیت تولید آب تصفیه شده توسط دستگاه تصفیه آب کاهش پیدا می کند.
  • استفاده از آنتی اسکالانت بی کیفیت منجر به بالا رفتن فشار پمپ طبقاتی و کاهش طول عمر آن می گردد.

تمامی موارد ذکر شده در نهایت منجر به افزایش هزینه های استفاده از دستگاه تصفیه آب می گردد و پاسخ سؤال به “اگر ممبران بدون آنتی اسکالانت کار کند چه اتفاقی می افتد؟ ” افزایش هزینه های استفاده از سیستم تصفیه آب صنعتی است.

خرید آنتی اسکالانت با کیفیت با دریافت مشاوره از کارشناسان آتیه انرژی

زمانی آنتی اسکالانت دارای کارایی بالایی خواهد بود که هم از برند معتبر و باکیفیتی باشد و هم با رعایت نکات لازم به سیستم تصفیه آب تزریق شود. از مهم ترین نکات در زمان خرید و تهیه آنتی اسکالانت توجه به مشخصات فنی محصول است.

در واقع شما در ابتدا باید مشخصات و ویژگی های محصول را مورد بررسی قرار دهید تا از مناسب بودن آن برای سیستمی که در اختیار دارید، اطمینان حاصل کنید. آنتی اسکالانت ها از نظر برند تولید کننده دارای تنوع بالایی هستند که هر یک دارای سطح کیفی و ویژگی های متفاوتی می باشند. به همین دلیل لازم است که نسبت به برندهای تولید کننده نیز شناخت بالایی داشته باشید تا بتوانید مناسب ترین آن را تهیه نمایید.

برخی سودجویان برای جذب مشتری، آنتی اسکالانت های تقلبی که دارای غلظت پایینی هستند را با قیمت های کمتری نسبت به نمونه های اصلی به فروش می رسانند و همین موضوع سبب شده است که توجه به اصالت کالا و خرید از فروشگاه های معتبر از اهمیت بیشتری برخوردار باشد.

در صورتی که در زمینه تهیه و خرید آنتی اسکالانت برای فیلترهای ممبران دستگاه های تصفیه آب صنعتی، نیازمند راهنمایی هستید؛ می توانید برای دریافت مشاوره از کارشناسان آتیه انرژی از طریق شماره های درج شده در انتهای این مقاله اقدام کنید.

امتیاز کاربران post

شرکت آتیه انرژی

شرکت مهندسی آتیه انرژی تلاش بادراختیار داشتن کادری متخصص و متعهد خدمات خود را در زمینه ی مشاوره و طراحی ، ساخت وتولید سیستم ها و فرایندهای جدید تصفیه آب، ساخت واجرای سیستم های تصفیه آب صنعتی و پکیج های تصفیه فاضلاب، خدمات خود را بدین شرح اعلام میدارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا