اخبار صنعت تصفیه آب صنعتی و کشاورزی ایرانتصفیه آب صنعتیتصفیه فاضلاب صنعتی

کاربرد دستگاه آب شیرین کن در صنعت كشاورزی

دستگاه آب شیرین کن كشاورزی دارای غشایی به نام فیلتر ممبران می باشد که به واسطه آن آب پمپ می شود و قادر است آب را در سطح مولکولی فیلتر نماید. از نظر کارکرد فنی، می توان دستگاه های آب شیرین‌کن کشاورزی را با دستگاه های آب شیرین کن صنعتی برابر دانست؛ با این تفاوت که آب خروجی آن ها با یکدیگر متفاوت است.

به منظور بررسی و خرید لیست محصولات، بر روی لامپ یو وی کلیک کنید.

در سال های گذشته از دستگاه‌های آب شیرین کن فقط برای تولید آب آشامیدنی استفاده می شد؛ اما به دلیل گسترش آلودگی صنعتی و محیط زیست، امروزه از دستگاه تصفیه آب در حوزه کشاورزی بیشتر از قبل استفاده می شود. به عبارتی استفاده از دستگاه آب شیرین کن در این صنعت از اهمیت بالاتری برخوردار گشته است. در ادامه این مقاله از سایت آتیه انرژی تلاش همراه ما باشید تا با دستگاه آب شیرین کن کشاورزی بیشتر آشنا شویم.

آب شیرین کن چیست؟

آب شیرین کن در واقع به دستگاهی گفته می شود که در آن فرآیندی اتفاق می افتد که طی آن تا میزان 99 درصد از نمک معدنی محلول در آب ، مواد آلی و دیگر ذرات تحت فشار از طریق یک غشای نیمه نفوذ ناپذیر با نام فیلتر ممبران تصفیه می شوند.

دستگاه آب شیرین کن كشاورزی چیست؟

دستگاه آب شیرین کن در صنعت كشاورزی

همانطور که گفته شد دستگاه آب شیرین کن کشاورزی دارای یک غشاء با نام فیلتر ممبران می باشد که آب توسط آن پمپ شده و در سطح مولکولی فیلتر می گردد. در نظر داشته باشید که اغلب مواد جامد محلول در آب، نمی توانند از غشاء عبور کنند؛ این موضوع به این معنی می باشد که آب خروجی از صافی از بیشترین درصد خلوص برخوردار است.

استفاده بی رویه از چاه های کشاورزی منجر به کمبود آب شیرین شده است؛ از سویی آب های زیرزمینی نیز به سمت شوری می روند که همین موضوع می تواند در کیفیت و راندمان محصولات کشاورزی تاثیر خود را بگذارد. برای اینکه بتوان آب های زیرزمینی بی فایده و شور را به آب شیرین و گران بها برای کشاورزی تبدیل کرد، روش های کارآمدی وجود دارد که می توان با تصفیه این آب ها از آب شیرین و خالصی برای رشد محصولات زراعی استفاده نمود. در حال حاضر در اغلب کشور ها برای رشد گیاهان در آب بسیار شور و بدون اینکه آسیبی به خاک برسد، از دستگاه های اسمز معکوس استفاده می شود.

استفاده از دستگاه آب شیرین کن که خروجی آن، آب با سختی کم تر است، برای مناطق کم آب و مکان هایی که به آب لوله کشی دسترسی ندارند، مناسب است و می تواند به کمک روش اسمز معکوس RO تا 98 درصد شوری آب را کم کرد.

 

به منظور بررسی و خرید لیست محصولات، بر روی فیلتر کربنی کلیک کنید.

 

با چه هدفی از دستگاه آب شیرین کن در کشاورزی استفاده می شود؟

در بسیاری از مناطق کشور ایران، آب چاه ها شور است و همین موضوع سبب شده است که زمین های کشاورزی غیر قابل کشت باشند. به همین دلیل کشاورزان در این مناطق با مشکلات بسیاری مواجه هستند و نمی توانند محصول باکیفیتی را برداشت کنند.

برای حل این مشکل از سیستم آب شیرین کن کشاورزی استفاده می شود تا بتوان در این مناطق نیز با آب شیرین و مناسب، کشاورزی کرد. به کمک دستگاه آب شیرین کن کشاورزی، مشکل شوری آب به میزان قابل توجهی کم می شود و مناسب برای کشت و زرع خواهد بود.

از سویی دیگر با استفاده از دستگاه آب شیرین کن كشاورزی می توان میزان تولیدات کشاورزی را به طور خیلی محسوس افزایش داد. لازم است اشاره کنیم که سیستم های آب شیرین کن کشاورزی نسبت به دستگاه های آب شیرین کن آشامیدنی دارای حساسیت کمتری هستند و این موضوع مشکلی را برای صنعت کشاورزی ایجاد نمی کند.

اجزای دستگاه آب شیرین کن کشاورزی چیست؟

قیمت دستگاه آب شیرین کن گلخانه

دستگاه آب شیرین کن كشاورزی از اجزای مختلفی تشکیل شده است که در ادامه توضیحات مختصری را پیرامون هر یک آورده ایم.

1.پمپ فید

از پمپ فید برای افزایش فشار آب و رساندن آن به حد مناسبی برای انجام مراحل پیش تصفیه آب کشاورزی استفاده می شود. برای دستگاه آب شیرین کن كشاورزی غالبا از پمپ های بشقابی و در ظرفیت های کوچکتر از پمپ های جتی استفاده می شود.

2.فیلتر شنی از اجرای دستگاه آب شیرین کن کشاورزی

در مرحله اول تصفیه آب شامل حذف ذرات بزرگ شامل گل و لای، رنگ، مواد عالی موجود در آب، باکتری ها، پلانکتون ها و … از فیلتر شنی استفاده می شود.

فیلترهای شنی مورد استفاده در آب شیرین کن كشاورزی از جنس فایبرگلاس هستند و درون مخزن در سه لایه سیلیس با دانه بندی های متفاوت قرار می گیرند و می توانند ذرات معلق در آب را تا قطر 5 میکرون تصفیه کنند.

3.فیلتر کربنی

از دیگر فیلترهای موجود در دستگاه آب شیرین کن كشاورزی ، فیلترهای کربنی هستند که همانند فیلترهای شنی از جنس فایبر گلاس می باشند. از فیلتر کربنی به منظور حذف کلر موجود در آب، طعم، بو، رنگ آب و … استفاده می شود. درواقع وقتی آب از بستر ذغال کربن اکتیو گرانولی عبور می کند، رنگ، بو و هر گونه مواد آلی موجود در آن جذب ذغال کربن می شود.

4.فیلتر های کاتری

این فیلترها به فیلترهای میکرونی که از فرآیند های مهم غشایی است، معروف می باشند. معمولا برای دستگاه آب شیرین کن كشاورزی وجود دو فیلتر کاتریج الزامی است. برای آب های معمولی هر دو فیلتر 5 میکرون هستند اما برای آب هایی با سختی های بالا از یک فیلتر کاتریج 5 میکرونی و یک فیلتر کاتریج یک میکرونی استفاده می گردد.

5.شیر برقی از اجزای دستگاه آب شیرین کن كشاورزی

زمان هایی که سیستم خاموش است، در صورتی که مخزن آب ورودی بالاتر از سیستم نصب شده باشد، آب به صورت ثقلی وارد سیستم می شود و با ایجاد یک بار فشار به لایه غشایی، ممکن است به لایه اسمزی آسیب برساند. برای جلوگیری از این مشکل، از یک شیر برقی پس از فیلترهای کاتریج استفاده می گردد.

6.سیستم تزریق مواد ضد رسوب

به منظور جلوگیری از سختی و پوسته پوسته شدن لایه های غشایی، از یک سیستم تزریق مواد آنتی اسکالانت در دستگاه آب شیرین کن كشاورزی استفاده می گردد. در این سیستم از یک مخزن مواد ضد رسوب و یک پمپ با نازل های تزریق استفاده شده است که طی آن مواد محلول از طریق نازل به نقاط مختلف تزریق می شوند.

7.پمپ فشار قوی

در دستگاه آب شیرین کن كشاورزی در مرحله اول و پیش تصفیه برخی نمک ها و یون های محلول در آب از بین نمی روند و لازم است برای از بین بردن آن ها از فشاری بالاتر از فشار اسمزی استفاده شود.
به همین دلیل از یک پمپ فشار قوی استفاده می کنند که معمولا از نوع پمپ های طبقانی است و یک جریان یکنواخت را برای المنت ها ایجاد می کند.

8.ممبران و پرشر وسل

ممبران لایه غشایی است که از آن برای حذف آلاینده ها و نمک های موجود در آب استفاده می شود. پرشر وسل نیز محفظه ای است که ممبران درون آن قرار می گیرد. لازم است انتخاب پرشر وسل بر اساس ورودی و خروجی خوراک، محدوده عملکرد فشاری، محدوده عملکرد دمایی و اندازه پورت های ورودی و خروجی انتخاب گردد.

9.کنترل کننده ها از اجزای دستگاه آب شیرین کن كشاورزی

از کنترل کننده ها که گیج های فشار و دما هستند، قبل و بعد از فیلتر ها استفاده می شود تا زمان تعویض بک واش ها را نشان دهند.
10.تابلو برق و نشان دهنده ها

تابلو برق و نشان دهنده ها شامل انواع کلید های مینیاتوری، TDS متر، های پرشر و لو پرشر می باشند.

آب شیرین کن صنعتی چه کاربردهایی دارد؟

از آب شیرین کن های صنعتی در زمینه های مختلفی استفاده می شود که در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره کرده ایم:

  • تهیه آب صنعتی در بویلر ها، کولینگ تاور در تمامی سیستم های حرارتی و برودتی
  • به دست آوردن آب صنعتی برای آب DM در جهت استفاده در مصارف دارویی و بیولوژیکی
  • نصب آب شیرین کن صنعتی برای تهیه آب مورد نیاز برای استفاده در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاه ها
  • تامین آب مناسب برای استفاده در تولید محصولات متنوع در صنایع غذایی، نوشیدنی، آرایشی و بهداشتی
  • تصفیه آب برای استفاده در صنعت های مختلف شامل رنگ سازی، باطری سازی، تولید لاستیک و پلاستیک
  • تامین آب مورد نیاز برای استفاده در گلخانه ها و کشاورزی در مناطق کم آب و یا دارای آب شور

موارد استفاده دستگاه آب شیرین کن کشاورزی

در این قسمت به موارد استفاده از دستگاه آب شیرین کن کشاورزی اشاره کرده ایم:

1.هیدروپونیک

از رایج ترین موارد مصرف دستگاه آب شیرین کن کشاورزی ، هیدروپونیک است. این دستگاه ها میزان بسیاری از یون ها را در منبع آب اولیه حذف می کنند. فرآیند RO که به عنوان یک فرآیند پر انرژی است، حجم بسیاری از آب را استفاده می کند و حدود یک دوم از آب ورودی را به عنوان یک محلول بسیار غلیظ تر از دستگاه خارج می کند.

2.تنظیم pH از موارد استفاده دستگاه آب شیرین کن كشاورزی

به سیستم اسمز معکوس کشاورزی می توان به عنوان یک سرمایه گذاری خوب برای کشاورزان نیز نگاه کرد. طی روش اسمز معکوس RO ، مولکول های آب از دیگر مواد جامد و محلول در آب همانند کربنات ها جدا می شوند. کربنات ها همانند یک بافر عمل می کنند و قادر هستند pH آب را نیز کنترل و تنظیم کنند.

3.آب قابل استفاده با EC پایین

از دیگر موارد مصرف دستگاه آب شیرین کن کشاوری، تولید آب با EC پایین است که برای کاشت گوجه، خیار، سبزی، لیمو ترش، گل رز و … نیاز است.

مزایای دستگاه آب شیرین کن كشاورزی چیست؟

تصفیه آب گلخانه

کیفیت و میزان آب مصرفی در صنعت کشاورزی تاثیر مستقیمی بر روی کیفیت محصول کشاورزی نهایی می گذارد. در صورتی که آب از کیفیت مطلوبی برخوردار نباشد، املاح موجود در آن منجر به بسته شدن روزنه های گیاه می شوند و به مرور رویش گیاه کاهش پیدا می کند و حتی ممکن است محصول از بین برود. بنابراین با توجه به این موضوع می توان گفت برخورداری از یک سیستم تصفیه آب بسیار مهم است.

از دستگاه های آب شیرین کن کشاورزی با هدف تامین آب باکیفیت برای رشد محصولات کشاورزی استفاده می شود. با استفاده از این دستگاه می توان در پی افزایش کیفیت محصولات، بهره برداری خوبی را در سال های اول و دوم داشت که هزینه خرید و تهیه دستگاه آب شیرین کن کشاورزی را جبران خواهد کرد؛ چراکه دستگاه آب شیرین کن کشاورزی با تامین آب باکیفیت برای محصولات، منجر به بالارفتن کیفیت و افزایش تولید محصولات کشاورزی می شود.

از مزیت های دستگاه آب شیرین کن كشاورزی این است که می توان علاوه بر استفاده از آن برای تولید آب شیرین و آبیاری با کیفیت محصولات، جهت تزریق کودهای شیمیایی، کشت هیدروپونیک و مه پاش نیز از آن ها استفاده نمود.

تفاوت آب شیرین کن صنعتی و کشاورزی در چیست؟

از نظر کارکرد فنی، دستگاه آب شیرین کن صنعتی و کشاورزی دارای کارکرد مشابهی با یکدیگر می باشند اما آب خروجی این دستگاه ها با یکدیگر متفاوت می باشد.

آب خروجی از دستگاه آب شیرین کن صنعتی املاح بسیار کمی دارد؛ به طوری که TDS<300 است. در حالی که این میزان در دستگاه آب شیرین کن کشاورزی 2000 > TDS > 500 می باشد.

بنابراین در دستگاه تصفیه آب کشاورزی می توان از فشار آب بالاتری استفاده کرد و دلیل این موضوع این است که هر چه ممبران فشار کاری بالایی داشته باشد، خروجی سخت تری خواهد داشت. در حالی که در دستگاه آب شیرین کن صنعتی، فشار کاری باید به گونه ای رعایت شود که کمترینTDS و بالاترین حد تولید از ممبران دریافت گردد.

بنابراین اینطور می توان نتیجه گیری کرد که آب شرین کن صنعتی و کشاورزی از نظر فنی و قیمت تفاوت بسیاری با یکدیگر ندارند اما کیفیت آب خروجی آن ها با یکدیگر متفاوت می باشد.

ویژگی های یک دستگاه آب شیرین کن كشاورزی خوب

در صورتی که بتوان آب عاری از ناخالصی ها و مواد معدنی را تولید کرد ، می توان شاهد رشد بیشتر محصولات کشاورزی بود. از ویژگی های آب شیرین کن کشاورزی خوب این است که توانایی حذف موادی همچون آلاینده های موجود در آب شامل آهن، منگنز، کلسیم، کلرید منیزیم، کلر و … را داشته باشد.

همینطور لازم است دستگاه آب شیرین کن بتواند در مدت زمان طولانی کار کند تا آب مورد نیاز برای امور زراعی را فراهم نماید. معمولا آب چاه برای کشاورزی دارای سختی بالایی است و لازم است یک دستگاه آب شیرین کن کشاورزی دارای پمپ های فشار قوی و فشار ضعیف استیل باشد تا جهت استفاده در امور باغداری و پرورش گیاهان عملکرد مناسبی داشته باشد.

لازم است دستگاه آب شیرین کن مجهز به پیش تصفیه و فیلتر شنی دوبل و همینطور یک فیلتر شنی بزرگ در جهت حذف کدری بالای آب باشد. همینطور مصرف انرژی کم، امکان بازگرداندن آب غلیط و استفاده مجدد از آن در دستگاه، مجهز به سیتم آبیاری و مه پاشیدن و … از دیگر ویژگی های یک دستگاه آب شیرین کن کشاورزی خوب می باشد.

شما عزیزان می توانید برای دریافت مشاوره پیرامون خرید دستگاه آب شیرین کن كشاورزی با کارشناسان شرکت آتیه انرژی تلاش از طریق راه های ارتباطی مندرج در انتهای مقاله تماس حاصل بفرمایید.

4/5 - (1 امتیاز)

شرکت آتیه انرژی

شرکت مهندسی آتیه انرژی تلاش بادراختیار داشتن کادری متخصص و متعهد خدمات خود را در زمینه ی مشاوره و طراحی ، ساخت وتولید سیستم ها و فرایندهای جدید تصفیه آب، ساخت واجرای سیستم های تصفیه آب صنعتی و پکیج های تصفیه فاضلاب، خدمات خود را بدین شرح اعلام میدارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا