اثرات مثبت سختی گیر مغناطیسی روی بالابردن سود دهی کاشت یونجه
اثرات مثبت دستگاه اب پردازش شده بر افزایش سوددهی کاشت یونجه
شرایط رشد گیاه یونجه
گیاه یونجه بهعنوان مهمترین گیاه علوفه ای در جهان شناخته میشود. این گیاه با توجه به مقدار زیاد پروتئین و مواد معدنی که در خود دارد، بهعنوان یکی از مهمترین منابع تغذیهای برای دامها استفاده میشود. یونجه نه تنها به دلیل محتوای بالای مواد مغذی، بلکه به خاطر توانایی خود در بهبود و اصلاح خاک، به عنوان یکی از محبوبترین گیاهان در اکثر نقاط جهان کِشت میشود. سیستم ریشه یونجه به گونهای است که میتواند نیتروژن مورد نیاز خود را از طریقِ ازتِ هوا تامین کند. یونجه مانند سایر حبوبات، نیتروژن را در خاک تثبیت میکند. این امر بیانگر این است که یونجه برای رشدِ موفقِ خود، به کودهای فسفر و پتاسیم بیشتری نیاز دارد. افزودن این مواد مغذی به خاک میتواند به بهبود عملکرد و کیفیت یونجه کمک کند و درنتیجه یک محصول پربار و سرشار از مواد مغذی را ارائه دهد. گیاه یونجه معمولاً از کمبود فسفر رنج میبرد. شایعترین علامت کمبود فسفر، ریشههای کم توسعه یافته و برگهای سبز-آبی است.
گیاه یونجه سازگاری بالایی نسبت به شرایط آب و هوایی مختلف دارد، و طیف وسیعی از شرایط رشد را تحمل میکند. این گیاه مقاوم به خشکی است، و تحمل بالایی را نسبت به خشکی نشان میدهد. این امر میتواند به دلیل سیستم ریشه آن باشد که تا عمق حدود 4-5 متر نفوذ کرده، و آب و مواد غذایی مورد نیاز خود را بدست میآورد. گیاه یونجه در خاکهای دارای زهکشی خوب رشد مناسبی دارد، زیرا خاکهای مرطوب باعث توسعه بیماریهای مختلف میشوند. در واقع، یونجه را می توان در طیف گستردهای از بافتهای خاك با موفقیت کِشت كرد، ولی خاكهای سبک با زهکشی خوب، که ظرفیت نگهداری آب كمی دارند، برای یونجه مناسبتر است. کِشتِ یونجه در خاكهای سنگینِ رسی بسیار دشوار است، چون در این خاكها نفوذ آب و زهكشی با سرعت پایینی انجام شده و یونجه وارد تنشِ غرقاب میشود. یونجه برای تولید مطلوب، به زهكشی مناسب نیاز دارد و به تنش غرقاب حساس است. رطوبت بیش از حد میتواند منجر به رشد کپک شده و زمینه را برای بروز بیماریهای مختلف ایجاد کند، علاوه بر این، ریشههای گیاه نیز با كمبود اكسیژن روبرو شده و رشد آنها متوقف خواهد شد.
مستند دیگری در باره اثرات استفاده از دستگاه آب پردازش شده مغناطیسی روی محصول یونجه در شهرستان مرودشت تهیه شده است که حتما توصیه می شود عزیزانی که کاشت یونجه با اب شور انجام میدهند با دقت مشاهده نمایند
به منظور بررسی و خرید لیست محصولات، بر روی لامپ یو وی کلیک کنید.
تاثیرات شوری آب بر روی یونجه
آب شور یکی از مهمترین عوامل در کاهش تولید، و همچنین کاهش رشد و کیفیت محصولات کشاورزی میباشد، امّا میتوان با مدیریت صحیح این مشکل را حل کرد. شوری آب و افت کیفیت منابع آبی در کشور، مشکلی است که روزبروز ابعاد تازهای پیدا میکند. حتّی کشاورزانی که چندان مشکل شوری آب ندارند، در آینده نزدیک با مشکل شوری منابع آبی مواجه خواهند بود و از هماکنون باید آمادگی مواجه با این مشکل را داشته باشند. زمانی که تنش شوری رخ میدهد، توانایی جذب آب توسط ریشه گیاه، به علت حضور عناصری مانند سدیم و کلر در خاک کاهش یافته، و این شرایط باعث میشود که آب کمتری به برگها منتقل شود. در نتیجه، به مرور زمان برگها پژمرده و زرد شده، و در نهایت دچار سوختگی میشوند. در بعضی گیاهان، جذب عناصری مانند سدیم و کلر باعث مسمومیت در گیاه شده، و شرایط انتقال آب به برگها را مختل کرده، و منجر به سوختگی برگ خواهد شد.
در گیاه یونجه، زمانی که آب شور میشود، به تبع آن خاک نیز شور شده، و جذب آب و عناصر غذایی توسط ریشه گیاه به شدت کاهش پیدا میکند. این امر موجب میشود که یونجه به خوبی رشد نکند. در این شرایط یونجه قد نمیکشد و باردهی آن به شدت افت میکند.
علاوه بر این، در شرایطی که از سیستم آبیاری بارانی برای کِشتِ یونجه استفاده شود، املاح و نمکهای موجود در آب، بر روی سطح برگ تجمع پیدا کرده و موجب برگ سوزی در این گیاه میشود. بعضی عوامل دیگر مثل دمای بالای محیط و وزش بادهای گرم و خشک باعث میشوند که محتوای آبِ برگها کاهش پیدا کرده، و شرایط برگ سوزی وخیمتر شود.
مستندی در شهرستان میاندوآب تهیه شده است که حتما مشاهده این مستند برای کشاورزان محترم مفید خواهد بود
مستند دیگری از اعلام رضایت کشاورز ارسنجانی جناب آقای روستا تهیه شده است که پس از نصب دستگاه آب پردازش شده شرایط بهتری را تجربه کرده اند که مشاهده آنرا به شما توصیه میکنیم
اثرات برگ سوزی بر عملکرد یونجه
برگها در گیاهان منبع تولید و فتوسنتز هستند، و مواد فتوسنتزی تولیدی را به محصول منتقل میکنند. اگر انتقال مواد فتوسنتزی تولید شده از برگ گیاه به محصول، به صورت مطلوبی انجام شود، محصول باکیفیتی خواهیم داشت. اما اگر به هر دلیلی به گیاه خسارتی وارد شود، مثلاً برگ سوختگی یا ریزش برگ اتفاق بیفتد، هیچ اندام دیگری در گیاه نمیتواند این مسئولیت حیاتی را به عهده بگیرد، و عناصر غذایی و هورمونها را به محصول منتقل کند. بنابراین هرگونه آسیبی که متوجه برگها شود، اعم از برگ سوزی یا غیر آن، قطعاً باعث کاهش تناژ محصول خواهد بود.
کاهش اثراتِ منفیِ شوری آب کشاورزی برای کشت یونجه:
روشهای مختلفی برای رفع شوری آب کشاورزی وجود دارد. برخی از این روشها عبارتند از:
اسمز معکوس (RO) یا دستگاه آب شیرین کن: دستگاه آب شیرین کن، متداولترین دستگاه رفع شوری آب کشاورزی است و بطور گستردهای مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش، آب تحت فشار قرار میگیرد تا از یک غشا نیمه تراوا عبور کند. این غشا یا ممبران، نمکها و سایر ناخالصیهای آب را جذب میکند و آب تصفیه شده را از خود عبور میدهد.
تبادل یونی (Ion Exchange): در این روش رفع شوری آب کشاورزی، آب با یک ماده تبادل یونی تماس مییابد. این ماده، یونهای نمک را از آب جذب میکند و یونهای دیگری را به جای آن آزاد میکند. در واقع تبادل یونی شامل جایگزین کردن یونهای نامطلوب در آب با یونهای کم ضررتر است.
تقطیر: در این روش، آب به صورت بخار در آورده میشود و سپس مجدداً به صورت مایع در میآید. در این فرآیند، نمکها و سایر ناخالصیهای آب باقی میمانند و آب تصفیه شده به دست میآید.
استفاده از دستگاه آب پردازش شده مغناطیسی:
در این روش شوری آب به صورت مستقیم کاهش پیدا نمیکند، بلکه اثرات منفی شوری آب کاهش پیدا میکند، و موجب میشود که شوری خاک کاهش پیدا کند.
امّا پیشنهاد ویژه ما برای رفع شوری آب کشاورزی، استفاده از دستگاه آب پردازش شده مغناطیسی است: روشی موثر و کارآمد، و البته کم هزینه برای افزایش تناژ محصولات کشاورزی. روش اصلاح مغناطیسی آب، که یک روش نسبتاً جدید برای اصلاح آب است، علاوه بر اینکه برای آبهای شور مناسب است، برای مزارع و گلخانه های با آب شیرین هم کاربرد دارد. روشی جذاب، به صرفه، بدون نیاز به هزینههای جانبی، با افزایش تناژ محصولات کشاورزی و گلخانه.
آب پردازش شده مغناطیسی چیست؟
آب مغناطیسی، آبی است که با عبور از میانِ یک میدانِ مغناطیسی حاصل میشود. این روشِ اصلاحِ آب، یک روش غیر شیمیایی است؛ یعنی بدونِ اینکه مادّه شیمیایی به آب اضافه کنیم، فقط با عبور از مجاورتِ یک میدان مغناطیسی خواصّی به آب میدهیم که در نهایت حلالیت و نفوذپذیری آب بالاتر میرود. طیِ این روش، مولکولهای آب دیونیزه شده (یعنی املاح از حالت یونی خارج میشوند)، و اثراتِ سختیِ آب کاهش مییابد. آب مغناطیسی در سالهای اخیر به طور گستردهای در صنعت، کشاورزی، دام و طیور و… استفاده شده است.
با توجّه به اینکه مولکولِ آب یک مولکول قطبی است، و در دو طرفِ خود بارهای مثبت و منفی دارد، در حالت طبیعی این مولکولهای آب یکدیگر را جذب کرده و به شکل خوشه (cluster) در میآیند. یعنی در آبِ معمولی، ما به جای مولکولهای منفردِ آب، خوشههای آب داریم. وقتی این خوشههای آب در معرضِ میدان مغناطیسی با قدرت و شدّتِ مناسب قرار بگیرند، شکسته شده و به خوشههای ریزتر تبدیل میشوند.
همچنین میدانِ مغناطیسی، بر روی املاح موجود در آب که به شکل یونی هستند، اثر گذاشته و آنها را از حالت یونی خارج کرده و به شکل مولکولی تبدیل میکند. این یونها عمدتاً از نوع بیکربناتهای محلول هستند که از عوامل اصلیِ سختی آب هستند. بنابراین کریستالهای یونی به کریستالهای مولکولی تبدیل میشوند. مثلاً کمپلکس کلسیت که رسوبی سخت و پیچیده از خود بجا میگذارد، به کمپلکس آراگونیت که نرم و غیر چسبنده است، تبدیل میشود. مولکولهای تولید شده، به یکدیگر ملحق شده و پدیده دانه برفی (Snow ball) اتفاق میافتد. این مولکولهای به هم چسبیده در آب به صورت شناور باقی میمانند و بدین سان نه تنها رسوبگذاری املاح متوقف میگردد، بلکه امکان حذف این املاحِ معلّقِ نسبتاً ساده نیز امکانپذیر خواهد گردید.
آب مغناطیسی و اصلاح خاک شور
سرمایه اصلی یک کشاورز یا باغدار، خاک بارور و حاصلخیز اوست. خاک حاصلخیز، در طی هزاران سال در نتیجه هوازدگی سنگهای مادر، عملکرد میکرو ارگانیزمهای مفید، ترشح مواد اسیدی توسط ریشه گیاهان و…به وجود آمده است، و در طی سالهای اخیر به سادگی با مصرف بی رویه آب و نهادههای کشاورزی ( کود و سم)، از حیز انتفاع ساقط شده است. خاک مرده که عبارتست از خاک شور، قلیایی، فشرده و کلوخه، بدون تخلخل کافی، با ضریب تبادل کاتیونی نازل، و بدون جمعیت میکربی، یکی از معضلات کشاورزان سراسر کشور است. از بین بردن شوری خاک همیشه یک دغدغه برای کشاورزان و باغداران بوده است.
به کمک آبیاری مغناطیسی میتوان به سادگی در طی یک یا چند دوره کشت، خاک مزرعه یا باغ را اصلاح و برعملکرد محصول افزود. همانگونه که بیان شد، حلالیتِ آب پردازش شده مغناطیسی بیشتر از آبِ معمولی است. یعنی مواد را بهتر در خود حل میکند. در واقع آب مغناطیسی خواصی شبیه آب جوش دارد. همانگونه که مواد در آبِ جوش بهتر حل میشوند، در آبِ مغناطیسی هم مواد بهتر حل میشوند. مثلاً یک حبّه قند در آب جوش بهتر حل میشود، یا لکّههای چربی در آب جوش بهتر از آب معمولی حل میشوند، به همین دلیل سطوح کثیف و چرب، با آب جوش بهتر شسته میشوند. شبیه همین مطلب، مورد آب مغناطیسی صادق است. یکی از مهمترین روشهای اصلاح خاک شور، آبشویی است. وقتی در آب پردازش شده حلالیتِ آب بالاتر برود، عملیاتِ آبشویی در زمین بهتر انجام میشود، و خاک بهتر شسته میشود. یعنی در هر مرتبه آبیاری با آبِ مغناطیسی، املاح موجود در خاک بهتر شسته شده و به اعماقِ پائینترِ خاک نفوذ میکند. در واقع در هر آبیاری یک مقدار از شوریِ خاک پس زده میشود، و به این ترتیب آب مغناطیسی باعثِ کاهش شوری خاک میشود.
آب پردازش شده مغناطیسی و شوری آب
بسیاری از کشاورزان در سراسر کشور، از مشکلات آبهای شور و لب شور شکایت دارند. با توجه به شرایط اقلیمی کشور، این معضلات در آینده بیشتر خواهد شد، بنابراین ضروری است که کشاورزان و گلخانه داران برای مواجه با این چالشها آمادگی لازم را داشته باشند. همانطور که قبلاً هم بیان شد، با استفاده از آبهای شور در کشاورزی، املاح و نمکهای آب در خاک تجمع پیدا کرده، و مشکل شوری آب در نهایت تبدیل به مشکل شوری خاک خواهد شد. تمام سرمایه یک کشاورز، خاک و زمین اوست و اگر خاک شور شود، سرمایه او در معرض تهدید جدّی قرار دارد. کشاورزان و مخصوصاً گلخانه داران، باید از هم اکنون به فکر آینده باشند. شوری خاک گلخانه، به دلیل استفاده بیش از حد کودهای شیمیایی در محیط کوچک گلخانه، یکی از شکایت های رایج گلخانه داران است.
در زمین های شور، جذب آب و عناصر غذایی با مشکل مواجه میشود. در قسمت قبل، بطور مبسوط بیان شد که آب مغناطیسی چگونه باعث اصلاح خاک شور میشود. در واقع آب مغناطیسی، باعثِ کاهشِ مستقیمِ شوری آب نمیشود، ولی تاثیراتِ مخرّبِ شوری آب را کاهش میدهد، و باعث کاهش شوری خاک (یا شیرین کردن خاک) میشود. در واقع آب مغناطیسی، به طور غیر مستقیم، ای سی EC مناسب خاک گلخانه، یا ای سی EC مناسب خاک کشاورزی را فراهم می آورد.
البته باید توجه داشت، تاثیرات مثبت آب مغناطیسی، فقط محدود به آب شور نیست، بلکه این افزایش رشد محصولات در آب شیرین هم ایجاد میشود. در آب مغناطیسی، جذب عناصر غذایی توسط گیاه بالا رفته و رشد محصول به میزان چشمگیری افزایش پیدا میکند.
مزایای استفاده از آبیاری مغناطیسی در کشاورزی
وقتی که میگوییم در آب مغناطیسی حلالیت آب افزایش پیدا میکند، یعنی خاصیت خیسکنندگی و یا ترشوندگیِ خاک افزایش مییابد. در نتیجه، در آبیاری مغناطیسی، ظرفیت نگهداری آب در خاک افزایش یافته و میزان تبخیر از سطح خاک، نسبت به آبیاری معمولی کاهش مییابد، که خود این مساله موجب پائین آمدن زمان آبیاری، و همچنین صرفهجویی در مصرف آب میشود.
همچنین با بالا رفتن حلالیتِ آب، جذب کود و مواد مغذی توسط گیاه افزایش مییابد، که این موضوع به ارتقاء کیفیت و رشد بیشتر محصول کمک میکند. در واقع، با استفاده از آب مغناطیسی که حلالیت بالاتری دارد، کود و سم در آب بهتر حل شده و جذب آن نیز سریعتر و آسانتر میشود، در نتیجه با مصرف کود کمتری به نتیجه دلخواه خواهیم رسید، و از این لحاظ نیز صرفهجویی خواهیم داشت. ضمن اینکه با استفاده از آب مغناطیسی، خاکِ سفت و کلوخی که مانع رشد ریشههای گیاه بودند، به خاک نرم تبدیل شده و باعثِ ریشهزائی بهترِ گیاه میشود. به تبع آن، گیاه شادابتر شده و مواد غذایی را بهتر در اختیار برگها قرار میدهد، که خود باعثِ افزایش فتوسنتز، کمیت، کیفیت و زود رسی محصول میشود.
نکتهی مهم دیگر این است که، نفوذِ آب مغناطیسی در خاک، در جهاتِ مختلف صورت میگیرد. در صورتی که در آب معمولی، آب بصورتِ عمودی نفوذ میکند. وقتی در آبِ مغناطیسی، آب در جهاتِ مختلف نفوذ میکند، پیاز رطوبتی بزرگتر شده، و در نتیجه ریشهزائیِ گیاه بهتر انجام میشود، و آب و مواد غذایی بهتر در دسترس ریشهی گیاه قرار میگیرد.
زمانی که گیاه با آبِ معمولی (که سختیِ آن بالاست) آبیاری شود، لایهای سفید و سخت از بیکربناتِ کلسیم و کربناتها روی سطحِ خاک تشکیل میشود. بخشی از این بیکربناتهای کلسیم توسط آب شسته شده و در خاک نفوذ میکنند و سپس روی ریشهی گیاه نشست میکنند، در نتیجه گیاه مجبور است برای ادامهی زندگی خود ریشههای اضافی تولید کند. این موضوع، روندِ رشدِ طبیعی گیاه را به خاطر صرفِ انرژیِ اضافی مختل میکند. امّا در آب مغناطیسی، به دلیل افزایشِ مولکولهای آب در واحد حجم، بر حلالیتِ آب افزوده شده و در نتیجه تواناییِ آب برای جذبِ کاتیونها و آنیونها افزایش یافته، و مقدار بیشتری از نمکهای مفید به ویژه بیکربناتها توسط گیاه جذب میشوند.
برخی از مهمترین خواص آب مغناطیسی در کشاورزی:
– حلالیتِ آب مغناطیسی بیشتر از آب معمولی است، در نتیجه عملیات آبشویی بهتر انجام میشود. در هر مرتبه آبیاری، نمکها و املاح از خاک شسته شده و باعث اصلاح خاک شور میشود. در واقع آب مغناطیسی به عنوان بی ضررترین، کارآمدترین و بهترین ضد شوری خاک عمل می کند.
– حلالیتِ آب مغناطیسی بیشتر از آب معمولی است، در نتیجه مواد غذایی را بهتر از خاک شسته، و در اختیار گیاه قرار میدهد. در واقع جذب عناصر غذایی توسط گیاه بالا میرود. بنابراین مصرف کودها به ویژه کودهای NPK کاهش پیدا میکند.
– نفوذپذیریِ آب مغناطیسی بیشتر از آب معمولی است. در نتیجه بهتر در خاک نفوذ کرده، و بیشتر جذب گیاه میشود. یعنی گیاه با آب کمتری سیراب میشود و اصطلاحاً فرآیند هیدراته شدن بهتر انجام میشود.
– با آبیاری مغناطیسی، رطوبت خاک بیشتر از حالت قبل خواهد بود. در نتیجه مواد آلیِ خاک، افتِ کمتری دارند، و حاصلخیزی خاک بیشتر خواهد بود.
– تبخیر از سطح خاک در آب مغناطیسی کمتر است. چون ذرّات آب در این حالت ریزتر هستند، و با قدرت بیشتری به ذرّات خاک (به ویژه به ذرات باردار مثل رس) میچسبند. این چسبندگیِ بیشتر باعث میشود که این ذرّات آب، در برابر نیروی ثقل جاذبه هم مقاومتر باشند و دیرتر به اعماق پایینتر زمین نفوذ کنند. در نتیجه رطوبتِ خاک و ماندگاری این رطوبت بیشتر میشود.
– مطالعات نشان داده است که آبیاری مغناطیسی باعث میشود محتوای کلروفیل گیاه افزایش پیدا کند. یعنی رنگ سبز گیاه را تقویت میکند. کلروفیل برای انجام عمل فتوسنتز و تولید انرژی در گیاه ضروری است، و به گیاهان این امکان را میدهد که نور خورشید را به دام انداخته و انرژیِ آن را جذب کنند.
– استفاده از میدان مغناطیسی، فعالیت آنزیمها را در گیاهان بهبود میدهد. آنزیمها، تقریباً در هر واکنش بیوشیمیایی که در گیاه رخ میدهد، نقش کاتالیزور دارند، و باعث تسریعِ این واکنشها میشوند. آنزیمها به چرخهی بهتر مواد مغذی در گیاه کمک میکنند، رشد باکتریها و قارچهای مفید را افزایش میدهند، گیاه را در برابر پاتوژنهای مرگبار محافظت میکنند، به رشد ریشهی سالم کمک میکنند و… استفاده از آب مغناطیسی، تمام این اثرات مفید را بهبود میبخشد.
– استفاده از آب مغناطیسی، باعث میشود که گردشِ مواد در داخلِ گیاه با سهولت بیشتری انجام شود. بعنوان مثال، حمل و نقل کربوهیدراتها و هورمونهای رشد به اندامِ گیاهی راحتتر انجام میشود، و در نتیجه باعث رشدِ بهتر گیاه میشود.
– وقتی آب مغناطیس میشود، ویسکوزیته آن کاهش پیدا میکند، در نتیجه حرکت آب در خاک افزایش مییابد. بنابراین، هم رطوبت خاک بیشتر میشود، و هم انتقال مواد غذایی و جذب عناصر از خاک راحتتر انجام میشود. -مقاومت گیاه در برابر شوری بالا میرود. چون شوریِ آب و خاک، در فرآیند جذب عناصر غذایی اختلال ایجاد میکند، ولی ما با آب مغناطیسی، جذب عناصر غذایی را بالاتر میبریم، و از این طریق بر مشکلات شوری (شوری آب و شوری خاک) غلبه میکنیم.
– سختی آب خنثی میشود و آب نرمتر میشود.
– آب پاستوریزه میشود و آفات و بیماریها در آب مغناطیسی کمتر میشود.
– القای جوانهزنی بذر اتفاق میافتد و بذرهایِ کشاورزی بیشتر و سریعتر جوانه میزنند. در واقع تلفات بذر کاهش پیدا میکند.
– مقاومت گیاه در برابر بیماریها افزایش یافته و آفات کشاورزی کنترل میشود.
– مشکل رسوب و گرفتگی قطره چکانها برطرف میشود. زیرا بعد از مغناطیسی شدن آب و افزایش حلالیت آب، خاصیت چسبندگی رسوبات گرفته میشود و رسوبات قبلی در آب حل شده و خارج میشود. لذا راندمان آبیاری تحت فشار بالاتر خواهد رفت.
– مشکل نفوذپذیری آب، هوا و ریشه در خاک برطرف میشود. زیرا لزوجیت آب مغناطیسی با سختیگیری آب کمتر شده، و کلوخهها در آب مغناطیسی وا رفته، و خاکِ سفت و فشرده به خاکِ نرم تبدیل میشود، لذا انرژی مصرفی برای شخم، بسیار کمتر میشود.
– زودرسی و همرسی محصولات اتفاق میافتد.
– امکان تولید ارگانیک فراهم میشود.
– قلیائیت خاک کاهش یافته و امکان بازیافت عناصر مغذی نظیر فسفر، پتاسیم، آهن، روی و… از خاک فراهم میآید!
– شوری خاک گلخانه یا شوری خاک کشاورزی پس از یکدوره کشت، بجای افزایش، کاهش مییابد!
– میزان آهک خاک ( TNV%) پس از یک دوره کشت، بجای افزایش کاهش مییابد.
– به دلیل افزایش نفوذپذیری هوا در خاک و ایجاد شرایط هوازی، جمعیت میکروبی خاک افزایش مییابد، و ضریب تبادل کاتیونی و آنیونی خاک نیز بالا میرود. یعنی حاصلخیزی خاک بیشتر گردیده و کود کمتری نیاز میباشد.
– عناصر مسموم خاک نیز در آب مغناطیسی، بیشتر حل شده و شسته شده و مسمومیت کمتری ایجاد مینمایند.
پس بطور خلاصه، آبیاری مغناطیسی باعث کاهش مصرف آب، کاهش شوری خاک، و افزایش مقاومت گیاه شده، و در نهایت با استفاده از آب مغناطیسی در کشاورزی، شاهد افزایش عملکرد گیاه و افزایش تناژ برداشت هستیم.
در این مقاله، روش های کاهش شوری آب کشاورزی یا کاهش EC آب چاه مورد بررسی قرار گرفتند. علاوه بر روشهای فوق، در این مقاله برای اصلاح و رفع شوری آب، یک روش نسبتاً جدید، یعنی استفاده از آب مغناطیسی معرفی شد که نسبت به روشهای فوق هزینه کمتر و کارایی بالاتری دارد. برای کاهش شوری آب، و به عبارت دیگر اصلاح آب شور، لازم است که علاوه بر شناخت نوع و میزان شوری آب، از روش مناسب و درست استفاده کرد. پیشنهاد ما روش آبیاری مغناطیسی است.
با استفاده از دستگاه مغناطیسی، علاوه بر اصلاح شوری آب و اصلاح شوری خاک، راندمان برداشت محصولات کشاورزی بیشتر شده و افزایش سوددهی را برای کشاورز رقم خواهد زد. نصب پکیج آب مغناطیسی در کشاورزی، هزینه های جاری کشاورزان و گلخانه داران را بصورت محسوسی پایین آورده، و ریسک تولیدات محصولات کشاورزی را کاهش میدهد.
بسیاری از کشاورزان و گلخانه دارانی که مشکل شوری آب و خاک دارند از مواد کاهش دهنده شوری استفاده میکنند، که با استفاده از دستگاه آب پردازش شده استفاده از این مواد به حداقل خود خواهد رسید، یا به کلی حذف خواهد شد.
مجدداً تاکید میشود که در سیستم کاهش تاثیرات منفی شوری آب توسط سامانه آبیاری مغناطیسی، تفاوتی ندارد که آب شور باشد یا شیرین. تحت هر شرایطی، وقتی آب مغناطیس میشود، شاهد افزایش عملکرد محصولات نسبت به شرایط قبلی هستیم.
مغناطیسی نمودن بذر نیز روی افزایش برداشت تاثیر دارد
بذر، باعملیات مغناطیسی کردن، شوکه شده وازخواب بیدار می شود!
پروتئینها با آب ساختمانی پیوند خورده وجوانه زدن بذر، تسهیل می شود، بطوریکه درطی ۳ الی ۴ روزکلیه بذرها، نوک زده وسطح سبز مزرعه بطوریکنواخت تشکیل ورشد جوانه هاتسریع می شود!
بذر را از داخل دستگاه مغناطیسی کننده باید عبوردهیم درحین بذرکاری توسط دستگاه بذرکار، کیسه بذر را قبلاازقیف گذرانده وبرروی نایلونیروی زمین مسقف همراه با پودرهای جاذب رطوبت خالی می کنیم وبادست هم می زنیم. اگرقبل ازآن بذرمالی با کود em توسط اسپری نیز برروی نایلون انجام شود، بسیارغنیمت است وباید نیم ساعت درسایه فرصت داد تاباپودرجاذب رطوبت خشک شود.سپس کیسه کرده وآنرا درمخزن دستگاه بذرکارمی ریزیم. به این روش حداکثربهره وری مواد قابل دستیابی است
مراحل و فرآیند فرآوری بذر شامل موارد ذیل است :
۱_ گذراندن بذر از قیف جهت مغناطیسی کردن بذر
۲_ اضافه کردن پودر جاذب رطوبت وغنی شده باریزمغذیها واختلاط با دست یا پارو
۳_ اسپری کودزیستی em ( چند منظوره)، سپس نیم ساعت درسایه زمان داد تا بذرها کمی خشک شوند.
توجه: البته باوجود پودر جاذب رطوبت سریعا رطوبت جذب پودر شده و بذرها سریعا آماده بذرکاری می شوند
و در پایان ممنون از کشاورزان عزیزی که مطالب فوق الذکر را مطالعه کردند، انشاالله که توانسته باشیم آموختههای شما در جهت رفع شوری آب به کمک دستگاه سختی گیر مغناطیسی افزوده باشیم.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر با واحد فروش شرکت تماس حاصل بفرمایید
02188420878
کلمات کلیدی: اصلاح شوری آب، EC مناسب آب گلخانه، سادهترین راه تصفیه آب شور، چگونه EC آب را کاهش دهیم، رفع شوری آب چاه، چگونه آب شور چاه را شیرین کنیم، دستگاه رفع شوری آب کشاورزی، میزان شوری آب چاه، رفع شوری آب کشاورزی، حد مجاز شوری آب کشاورزی، محصولات سازگار با آب تلخ، آب تلخ برای کشاورزی، کاهش سختی آب کشاورزی، افزایش تناژ محصولات کشاورزی، بهترین کود برای افزایش تناژ، عوامل موثر در افزایش برداشت محصول، آب چاه شور است یا شیرین، چگونه آب شور کشاورزی را شیرین کنیم.
سلام. Ecاب رو چقدر کاهش میده؟
چون تو شهرستان مرودشت درخت نخل وجود نداره
این چیه کارش چی هست دوستان 🤔🤔🤔
چقد کاربردی❤️👌
سلام خسته نباشین نصب دستگاه چطوره وقیمت .ممنون از راهنمای
تبریک ، بسیار عالی
سلام لطفا توضیح بدین آیا اب شور مصرفی برای پد سلوزی هم تاثیر داره
ببخشید ویدئو از شهرستان مرودشت استان فارس هست
یه توضیح دقیق بدین ممنون میشم قیمت دستگاه چند میشه
سلام آدرس زمین آقای کشاورز ب ما بده تا ما ی سر بزنیم بعد مزاحمتون بشیم تشکر
فوق العاده است
با آرزوی موفقیت
👌🏻جالب بود
سلام جناب مهندس خواهشا امکانش هست شماره تلفن اقای علی کشاورز داشته باشیم با ایشونم صحبتی داشته باشیم
احسنت عالی بود 😍❤️
بسیار مفید