تأثیر شوری آب و کاهش تولید پسته و نتیجه استفاده از دستگاه تصفیه آب کشاورزی
از پسته به عنوان گیاهی بادوام در برابر شوری یاد میشود. درست است که این نکته یک نقطه مثبت برای درخت پسته محسوب میشود اما در برخی موارد باعث بروز اشتباهات محاسباتی و همچنین اظهار نظرهای نادرست و ناروا شده است به صورتی که برخی از افراد این تصور را میکنند که افزایش شوری آب هیچ ممانعتی برای رشد درخت و تولید پسته درست نمیکند.
بدلیل عدم شناخت و معرفت این افراد نسبت به آبهای شور، آبهای ۵ یا ۶ هزار میکروموس را نسبت به آب آشامیدنی شور به حساب نمیآورند و به این دلیل که این آبها اثر سو بر تولید پسته ندارند، بر این اساس به این نتیجه میرسند که که شوری آب تأثیر منفی بر تولید نخواهد داشت.
این در شرایطی است که که مطالعات موسسه تحقیقات پسته کشور حاکی از ان است که، شوری آب فقط تا مرز ۸۰۰۰ میکروموس بر سانتیمتراثر سو بر تولید پسته نداشته اما از این حد به بعد باعث کم شدن کارایی و بازدهی میشود.
برآورد تابع تولید آب در موسسه تحقیقات پسته کشور حاکی از آن است که که زیاد شدن شوری آب از مرز ۸۰۰۰ به به بعد به شرح جدول ۱ عامل کم شدن کارایی پسته میشود. این جدول بر پایه مقدار مصرف آب ۸۵۰۰ متر مکعب در هکتار در سال مدون شده است.
بیشتر بخوانید: تصفیه آب صنعتی ro برای مرغداری و گلخانهها

دستگاه ضد عفونی کننده دست پدالی
برای باغات پسته با خاکهای سبک و متوسط و ارقام فندقی، احمد آقایی و اکبری، استفاده از آب باشوری های بیشتر از ۱۸۰۰۰ میکرو موس توجیه اقتصادی ندارد. زیرا مقدار کارکرد در هکتار محصول کمتر از مقدار معادل هزینه جاری (۳۶۰ کیلوگرم در هکتار) است.
بنابراین خاموشی چا ها با EC های بالاتر از ۱۸۰۰۰ برای تمام خاکها و تمام ارقام پسته سفارش میشود. برای باغات با بافت خاک سنگین و رقم کله قوچی این آستانه اقتصادی حتی کمتر میباشد. بر اساس نتایج جدول ۱، آبیاری باغات پسته با خاک سنگین و رقم کله قوچی با آبهای با EC های بیشتر از ۱۵۰۰۰ به صرفه اقتصادی نیست.
برای دستیابی به آبهای شیرین برای تولید پسته استفاده از دستگاههای آب شیرین کن کشاورزی توصیه میشود و باعث شود تا بازدهی تولیدمحصول درهرهکتار افزایش یابد وایضا از خشک شدن درختان ب دلیل شوری ممانعت به عمل بیاورد.
برای مقابله با شوری آب در باغ پسته دو راه وجود دارد:
الف: بکار گیری ازدستگاه تصفیه آب کشاورزی (آب شیرین کن کشاورزی اسمزمعکوس RO)
در مورد استفاده از دستگاه تصفیه آب کشاورزی جهت استفاده از باغات پسته باید ظرفیت آبی را که میخواهیم در شبانه روز تصفیه کنیم محاسبه نماییم و سپس با داشتن آنالیز آب دقیق طراحی آب شیرین کن کشاورزی را با دقت بالا انجام دهیم تا بتوانیم از مزایای بهره بردن از آب سبک در کشاورزی استفاده نماییم.
با توجه به اینکه خروجی آب دستگاه آب شیرین کن تی دی اس پایینی دارد و درخت پسته مقاوم به شوری است توصیه میشود مقداری از آب خروجی دستگاه تصفیه آب را با آب ووردی به دستگاه میکس نماییم تا میزان پساب دستگاه پایین بیاید.
ب: از پکیج مغناطیسی به منظور کاهش شوری آب میبایست استفاده نمود.
در صورتیکه کشاورزان نتوانند سرمایه اولیه نصب آب شیرین کن را تهیه کنند نباید نسبت به شوری آب بی تفاوت باشند و باید شوری آب را مدیریت کنند که مبادا بعد از مدتی خاک نیز شور شود و غیر قابل استفاده شود.
یکی از راههای مدیریت شوری آب و خاک استفاده از پکیج مغناطیسی میباشد که در این روش با ایجاد یک میدان مغناطیسی حلالیت آب بالا میرود و تاثیرات مثبتی روی آب ایجاد میشود که باعث میشود تاثیرات منفی شوری آب به حداقل ممکن برسد جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه از لینک زیر بازدید بفرمایید.
http://www.rosoobgir.com/index.aspx?Content=KeshavarziUse
نویسنده: جواد زین الدینی
سلام
این آب موتور کشاورزی است راهکار شما جهت رفع شوری چیه و قیمت دستگاه شیرین کن چنده؟
pH =7.11
EC=17530
TDS=11219
Cl=5573
Ca=2554
سختی کل=۴۴۳۰
قلیایت متیل=١٢٣