ابیاری درخت پسته با اب شیرین و تاثیر عملکرد آن
آیا میدانستید با مغناطیسی کردن آب در کشاورزی میتوانید جذب را بالا تر برده و شاهده کاهش مصرف آب و افزایش برداشت محصول با کیفیتی بالاتر باشید ؟
ابیاری درخت پسته با اب شیرین بهترین حالت برای برای رشد می باشد .ولی با شور شدن آب و بالا رفتن ای سی برداشت محصول پسته سیر نزولی خواهد گرفت.
املاح بیش از حدی که در آب موجود است می تواند با رسوب در ریشه اکسیژن رسانی را مختل نموده و باعث شود فرایند جذب بخوبی صورت نگرفته و در نهایت باعث کاهش راندمان محصول تولیدی گردد
یکی از علائم ابتدایی شوری آب غالبا متوقف شدن رشد گیاه است، برگ های گیاه غالبا به رنگ سبز متمایل به رنگ آبی هستند. با زیاد شدن نمک در خاک ، سوزش در نوک برگ و لبه های برگ های مسن تر ایجاد می گردد . در نتیجه برگ گیاه می ریزد و می میرد و درنهایت منجر به مرگ گیاه خواهد شد
در حالاتی دیگر ، جوان ترین برگ ها احتمالا زرد به نظر میرسند، یا محصول کشاورزی علامت های پژمردگی را نشان می دهد، شاید خاک نیز به ظاهر مرطوب به نظر می آید
معنی آب شور در صنعت کشاورزی به منزله وجود هر عنصر شیمیایی به جز از آب می باشد
لذا به غیر از آب خالص که فقط از مولکول های آب ایجاد شده است ، کلیه آب های مورد استفاده در آبیاری را می توان در در رده آب های با سختی بالا با درجات متغییر قرار می گیرند.
تاثیر ابیاری درخت پسته با اب شیرین
اصلاح آب شور یا استفاده از آب شیرین ،با ممانعت از خشک شدن باغ پسته، سرمایههای کشاورزان را نیز صیانت میکند.
شرکت آتیه انرژی تلاش مجری و تولید کننده انواع آب شیرین کن کشاورزی این افتخار را دارد که برای کشاورزان زیادی در سطح کشور آب شیرین کن کشاورزی نصب نموده است وتوانسته رضایت کشاورزان را جلب نماید.
لازم به ذکر است که در چند سال گذشته چند تن از باغ داران پسته در استان کرمان اقدام به خرید و نصب دستگاه آب شیرین کن کشاورزی نمودهاند ولی باتوجه به این که طراحیهای مناسبی در بحث اسمز معکوس صورت نگرفته است پساب و دور ریز زیادی آب شیرین کن داشته است که با مخالفت محیط زیست رو به رو شده است. با توجه به این که دورریز آب شیرین کن آبی به مراتب شور تر از آب ورودی به دستگاه است احتمال این که چاههای اطراف را شور نماید وجود دارد.
به همین دلیل آب شیرین کن کشاورزی با حداقل دور ریز آب طراحی شود که هم مشکل کم آب را دامن به آن نزنیم و هم این که چاههای اطراف شور تر از سابق نشوند. لذا شرکت آتیه انرژی تلاش در این چند ساله با تجربیاتی که در دست دارد میتواند آب شیرین کنی به کشاورز تحویل دهد که حداقل دوریز آب را داشته باشد و این که مشکل محیط زیستی نیز نداشته باشد.
استفاده از آب مغناطیسی، راهکار دیگری برای کاهش سی درصدی تاثیرات منفی شوری آب در کشاورزی
یک راهکار مناسب دیگر برای کاهشِ تاثیرات نامطلوب شوری آب ، استفاده از آب مغناطیسی است.
آب مغناطیسی، آبی است که با عبور از میانِ میدان مغناطیسی حاصل میشود. این روش به عنوان یک روش غیر شیمیایی کاربرد دارد، و طیِ آن مولکولهای آب دیونیزه شده، و اثراتِ سختیِ آن کاهش مییابد. آب مغناطیسی در سالهای اخیر به طور گسترده در صنعت، کشاورزی و… استفاده شده است، و برخی از کاربردهای مفید آن در تحقیقات دانشمندان مورد بررسی قرار گرفته است.
با توجّه به اینکه مولکولِ آب یک مولکول قطبی است، و در دو طرفِ خود بارهای مثبت و منفی دارد، در حالت طبیعی این مولکولهای آب یکدیگر را جذب کرده و به شکل خوشه (cluster) در میآیند. یعنی در آبِ معمولی، ما به جای مولکولهای منفردِ آب، خوشههای آب داریم. وقتی این خوشههای آب در معرضِ میدان مغناطیسی با قدرت و شدّتِ مناسب قرار بگیرند، شکسته شده و به خوشههای ریزتر تبدیل میشوند. بنابراین بطور خلاصه آب مغناطیسی، آبی است که شکسته شده و ریزتر و نرمتر از آب معمولی است. در نتیجه آب مغناطیسی خواصی پیدا میکند که در کشاورزی، صنعت، پرورشِ دام و طیور و… مورد استفاده قرار میگیرد. از مهمترین خواصِ آب مغناطیسی، نفوذپذیریِ بیشتر و حلالیتِ بالاتر است. وقتی خوشههای آب شکسته شده، و آب ریزتر از قبل میشود، در نتیجه نفوذپذیریِ آب بیشتر شده، و حلالیتِ آن بالاتر میرود.
آب در حالت عادی یا غیر مغناطیسی، از خوشههای مولکولی بزرگ، در اندازههای مختلف تشکیل شده است. این مولکولهای خوشهی آب، ساختاری نامنظم دارند. تنها خوشههای کوچکتر آب میتوانند از غشاء سلولی عبور کنند، بنابراین آب معمولی به آرامی جذب میشود، و برای هیدراته کردن و سیراب کردنِ گیاه، به آب بیشتری نیاز است. همچنین، عوامل سمّی و آلاینده میتوانند به این مولکولهای خوشه آب با ساختار شل بچسبند، و وارد غشای سلولی شوند.
امّا در آب مغناطیسی، عوامل سمّی نمیتوانند وارد ساختارِ آب شده و با خوشههای آب پیوند برقرار کنند. در واقع مغناطیس، آب را پاستوریزه میکند. این ویژگیهای ضدّ میکروبی و ضد باکتریایی، آب مغناطیسی را به یک ترکیب زیستدوست برای سلولهای گیاهی و حیوانی تبدیل میکند.
گیاهان برای رشدِ مطلوب و فرآیند فتوسنتز، نیاز به جذب آب و مواد غذائی از خاک دارند. هنگام آبیاریِ گیاهان با آب معمولی، خوشههای مولکول آب به آرامی جذب میشوند، و مقدارِ کمی از عناصر غذائی در آب حل میشوند و در دسترس گیاه قرار میگیرند. بنابراین، عمدهی مواد غذائیِ موجود در خاک توسط گیاهان استفاده نمیشوند.
زمانی که گیاه با آبِ معمولی (که سختیِ آن بالاست) آبیاری شود، لایهای سفید و سخت از بیکربناتِ کلسیم و کربناتها روی سطحِ خاک تشکیل میشود، و بخشی از بیکربناتهای کلسیم توسط آب شسته شده و در خاک نفوذ میکنند و سپس روی ریشهی گیاه نشست میکنند، در نتیجه گیاه مجبور است برای ادامهی زندگی خود ریشههای اضافی تولید کند، که این روندِ رشدِ طبیعی گیاه را به خاطر صرفِ انرژیِ اضافی مختل میکند.
امّا در آب مغناطیسی، به دلیل افزایشِ مولکولهای آب در واحد حجم، بر حلالیتِ آب افزوده شده و در نتیجه تواناییِ آب برای جذبِ کاتیونها و آنیونها افزایش یافته، و مقدار بیشتری از نمکهای مفید به ویژه بیکربناتها توسط گیاه جذب میشوند.
در اثر آبیاری با آب مغناطیسی، به دلیل نفوذِ بیشترِ آب در خاک، میزانِ تبخیر از سطح خاک نسبت به آبیاری با آب معمولی کمتر خواهد بود.
در این شرایط، حرکتِ املاح به سمت لایهی سطحیِ خاک، و همچنین به دلیل خنثی شدنِ بار الکتریکی، تجمع نمکها در اطراف ریشه کاهش مییابد. با افزایش جذب املاح معدنی و نمکهای مفید و عناصر موجود در آب و خاک، میتوان کودِ کمتری مصرف نمود. ضمن اینکه به دلیل کوچکتر شدن مولکولهای آب و افزایش توانائی جذب آن توسط گیاه، مصرف آب نیز کاهش مییابد.
وزن، طول، تعداد برگها و محتوای کلروفیل گیاه، به طور مثبت تحت تأثیر آب مغناطیسی قرار میگیرند، و افزایش پیدا میکنند.
اِعمالِ میدان مغناطیسیِ قوی روی آب، میتواند میزان کل جامدات محلول (TDS) را در آب کاهش دهد. در نتیجه آب مغناطیسی، اثراتِ منفیِ شوری را کاهش میدهد.
با عبور آبهای لب شور و آبهای با EC بالا از میدان الکترومغناطیسی ، می توانید از این نوع آب برای آبیاری استفاده نمایید:
آبهای لب شور و آبهای با EC بالا به دو دلیل برای آبیاری گیاهان مناسب نمی باشند :
اولاً: موجب رسوب نمک در ریشه گیاه شده و باعث کاهش چرخش تغذیه سلولی
(cellular circulation ) گیاه می گردد.
ثانیاً :موجب رسوب نمک ها در خاک شده که افزایش سفتی خاک وکاهش نفوذپذیری آب در خاک را در پی دارد.
اگر آب لب شور در معرض میدان مغناطیسی با پهنای باند و انرژی مناسب قرار گیرد، تشکیل لایه های سفت و سخت و گرفتگی خلل و فرج خاک را شاهد نخواهیم بود. این مورد حتی طی آبیاری مزارع کشاورزی در حوزه شمالی دریای مازندران که مواد معدنی موجود در آب به ppm ۱۴۰۰۰ نیز می رسد انجام گرفته است و ثابت می کند نه تنها این روش می تواند مورد استفاده قرارگیرد بلکه برای برخی از محصولات نیز الزامی می باشد .
بنابراین آبشویی با آب مغناطیسی، یک روش برای احیای خاکهای متاثر از نمک است. در هر مرتبه آبیاری با آب مغناطیسی، یک مقدار شوری پس زده میشود.
نکتهی مهم دیگر این است که، نفوذِ آب مغناطیسی در خاک، در جهاتِ مختلف صورت میگیرد. در صورتی که در آب معمولی، آب بصورتِ عمودی نفوذ میکند. وقتی در آبِ مغناطیسی، آب در جهاتِ مختلف نفوذ میکند، پیاز رطوبتی بزرگتر میشود، و در نتیجه ریشهزائیِ گیاه بهتر و بیشتر انجام میشود، و آب و هوا بهتر در دسترس ریشهی گیاه قرار میگیرد.
در ایتدای این صفحه یک کلیپی از تاثیرات آب مغناطیسی در کشاورزی ارسال شد .توجه شما رو به مستند دیگری درباره تاثیر آب مغناطیسی در کشاورزی جلب می نماید
فیلمی که ملاحظه میفرمایید در شهرستان برازجان تهیه شده است .صاحب مزرعه ده هکتاری آقای حاج کرم ذوفنون است که در آب شور با ای سی بالای ۴۲۰۰ کشت گوجه فرنگی انجام داده و از نتایج اخذ شده توسط دستگاه آب پردازش شده مغناطیسی رضایت دارند .حتما توصیه می شود فیلم فوق با دقت ملاحظه شود
مستندی از تاثیرات آب پردازش شده مغناطیسی از شبکه یک سیما پخش شد .گوشه ای از این مستند را برای شما سروران گرامی در زیر بارگزاری کرده ایم که خواهشمندیم جهت افزایش بهره وری در کشاورزی با دقت کل این فیلم مشاهده شود
مستند دیگری که حتما مشاهده آن را برای درک بیشتر موضوع توصیه میکنیم مستند ذیل است که تاثیرات آب مغناطیسی روی آب های سخت را بخوبی نشان داده است .در این قسمت نتیجه روی محصول خرما ارزیابی شده است
در این مستند به شهرستان وحدتیه استان بوشهر رفته ایم و مصاحبه ای با آقای سید محمد موسوی داشته ایم؛ لازم به ذکر است ای سی آب چاه ایشان ۱۲ هزار می باشد. ایشان یک سال و نیم پس از نصب پکیج آب مغناطیسی به نتایج ذیل رسیده اند که در این مستند به آنها اشاره نموده اند:
-
- درشت شدن دانه های خرما و به تبع آن افزایش تناژ پرداشت محصول
- رنگ خرما شفاف تر شده است و ماندگاری آن در سردخانه نیز ببشتر شده است
- کاهش شوری سطح خاک به دلیل بالا رفتن نفوذپذیری آب و همچنین جذب بهتر
- بیشتر شدن طراوت و شادابی نخل ها
- کاهش محسوس تعداد شاخه های خشکیده درخت
- زودرسی ۱۵ الی ۲۰ روزه نسبت به باغات نخل مجاور