تفاوت فیلترشنی فایبرگلاس و فیلترشنی فلزی
به طور کلی فیلترهای شنی به دو دسته فیلترهای شنی پلاستیکی و یا فایبر گلاس و فیلترهای فلزی دسته بندی می شوند. فیلتر های شنی به شکل استوانه می باشند که محتویات آن شن، ماسه و سیلیس هستند. کارکرد فیلتر شنی به گونه ای است که آلاینده های بزرگ و تمامی ذرات معلق در آب را حذف می کند. به همین دلیل این نوع فیلترها معمولا در مراحل اولیه دستگاه قرار می گیرند. فیلترهای شنی به دلیل برخورداری از قیمت مناسب، وزن پایین، نصب آسان و … بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند. در ادامه این مقاله از سایت آتیه انرژی با ما همراه باشید تا با تفاوت فیلترشنی فایبرگلاس و فیلترشنی فلزی آشنا شویم.
به منظور بررسی و خرید لیست محصولات، بر روی لامپ یو وی کلیک کنید.
فیلتر شنی فلزی چیست؟
فیلترشنی فلزی در واقع فیلتر سختی گیر رزینی فلزی دستگاه های مجهز به سیستم اسمز معکوس و یا RO می باشد. دلیل اینکه این نوع از فیلترهای شنی به این نام، نامگذاری شده اند؛ فلزی بودن بدنه این فیلترها می باشد. دیواره ها و بدنه فیلترهای شنی فلزی از جنس فلز هستند و قرار گرفتن دائمی در معرض آب منجر به پوسیدگی آن ها در کمترین زمان ممکن می شود؛ ضمن اینکه فیلترهای شنی فلزی نسبت به فیلترهای پلاستیکی دارای وزن بیشتری هستند؛ به همین دلیل استفاده از آن ها در سال های گذشته، رو به کاش رفته بود.
طی سال های اخیر اصلاحاتی بر روی فیلترهای شنی فلزی صورت گرفته است که این مشکلات را تا حد زیادی از بین می برد. به طوری که فیلتر را در سه لایه با ضخامت 250 میکرون از جنس های زینک ریچ بیلد و پلی اورتان رنگ می کنند و این موضوع مانع از پوسیدگی فیلتر در معرض آب می شود.
در ساخت فیلترهای شنی فلزی از فولاد و نازل برنجی استفاده می گردد و ساختار آن به گونه ای است که دارای قدرت بسیار بالایی در فیلتراسیون می باشد. این فیلتر دارای مرغوبیت بسیار بالایی می باشد و در ظرفیت های مختلفی به بازار عرضه می گردد.
امروزه برای تولید فیلترهای شنی فلزی از روکش های گالوانیزه گرم استفاده می کنند که مقاومت بسیار بالایی در برابر پوسیدگی و زنگ زدگی دارند و از نظر بهداشتی نیز مورد تائید قرار گرفته اند.
مزایای فیلتر شنی فلزی
- دارای آلیاژ فلزی ایمن و سازگار با محیط زیست
- دوام و ماندگاری بالایی
- انعطافپذیر در برابردما و فشار بالا
- مقاومت بالا در برابر خوردگی
- تولید آسان
- سهولت در تعمیر
- مواد اولیه در دسترس
- هزینه نگهداری پایین
- امکان انتخاب ضخامت سفارشی ورق ها
- قدرت فیلتراسیون بالا
- امکان حذف گل و لای ببشتر به دلیل داشتن نازل های بیشتر
معایب فیلتر شنی فلزی
- سنگین تر و گرانقیمت تر نسبت به فیلترهای شنی فایبرگلاس
- مخازن فولادی انعطافپذیر می باشند.
- مقاومت پایین در برابر عوامل محیطی
- جا به جایی سخت به دلیل وزن سنگین
- عدم مقاومت کافی در برابر اکسیداسیون
فیلتر فایبر گلاس یا فیلتر Frp چیست؟
فیلترهای فایبر گلاس و یا فیلترهای Frp نوعی از فیلترهای شنی هستند که جنس آن ها از فایبر گلاس و یا پلاستیک است. این نوع از فیلترهای شنی دارای وزن بسیار کمی هستند، به همین دلیل حمل آسانی دارند و در برابر حرارت های بالا نیز مقاومت بسیاری از خود نشان می دهند.
در ساختار فیلترهای شنی فایبرگلاس هیچ گونه پوشش فلزی به کار نرفته است، در نتیجه دچار زنگ زدگی و یا از بین رفتن پوشش خارجی نمی شوند. همینطور در دیواره داخلی این نوع از فیلترهای شنی، لایه ای از رزین، سیلیس و کربن اکتیو به کار رفته است.
وجود یک لایه کربن در جدار داخلی فیلتر شنی فایبر گلاس، منجر به حذف بو، مزه، طعم و کلر موجود در آب می شود. علاوه بر این به دلیل عدم پوسیدگی این فیلترها طی مدت زمان طولانی و عدم خوردگی در آب هایی با سختی و TDS بالا، طرفداران بسیاری دارند.
به منظور بررسی و خرید لیست محصولات، بر روی فیلتر کربنی کلیک کنید.
مزایای فیلترهای فایبرگلاس
از مهم ترین مزایای فیلترهای فایبرگلاس می توان به مقاومت بالای آن ها در برابر حرارت، وزن پایین و حمل و جا به جایی آسان اشاره کرد. همینطور این فلیترها در سایز های متفاوتی تولید می شوند که نمونه های کوچک آن ارزانتر هستند و قیمت های مناسبی دارند.
پوشش خارجی فیلترهای فایبرگلاس دچار پوسیدگی، زنگ زدگی و خوردگی نمی شود و همینطور در پوشش داخلی آن نیز از سیلیس، کربن فعال و رزین استفاده شده است که همین موضوع منجر به تصفیه بهتر آب می شود.
معایب فیلتر شنی فایبرگلاس
با اینکه فیلترهای فایبر گلاس دارای مزایای بسیاری هستند، اما برخی معایب نیز دارند. از معایب فیلترهای شنی و یا فایبرگلاس، می توان به ترک و یا شکستگی جداره در اثر برخورد متوالی هنگام حمل اشاره کرد.
ضمن اینکه در برخی از انواع فیلترهای فایبرگلاس احتمال نشت کربن اکتیو و یا پوشش دهنده های دیگر جدار داخلی به خارج از فیلتر وجود دارد که با پیشرفت علوم و تجهیزات مرتبط با صنعت آب، این ایرادات نیز به مرور از بین رفته است.
اجزای فیلتر فایبر گلاس
فیلترهای فایبرگلاس دارای اجزای مختلفی شامل شیر فیلتر فایبرگلاس Frp و نازل فیلتر شنی هستند.
1.شیر فیلتر فایبرگلاس FRP
شیر فیلتر فایبرگلاس FRP دارای دو نوع دستی و اتوماتیک است.
شیر فیلتر FRP دستی (Manual Filter Vaive) : این شیر به صورت دستی و به وسیله اپراتور کار می کند و در
جایگذاری مختلفی شامل کنار مخزن و یا بالای آن نصب می گردد.
شیر فیلتر FRP اتوماتیک (Automatic Filter Vaive) : این شیر دارای عملکرد اتوماتیک است و برنامه دهی آن به صورت حجمی، جریانی و زمانی می باشد. عملکرد شیر فیلتر FRP اتوماتیک دارای پنج بخش شامل فیلتر(Filer) ، شستشوی معکوس (Backwash)، شستشو(Rinse) ، تخلیه پساب (Waste) و سیرکولاسیون مجدد (Recirculate) است.
2.نازل فیلتر شنی
نازل فیلتر شنی به طور کلی یا جزو نازل های پلاستیکی و یا نازل های مسی هستند. نازل های فلزی از مس ساخته شده اند و با قیمت بالاتری نسبت به نمونه های پلاستیکی عرضه می شوند. البته در برخی موارد نازل های فلزی، از استیل نیز ساخته می شوند.
در مقابل نازل های پلاستیکی هستند که دارای انواع مختلفی می باشند و غالبا از جنس های پلی اتیلن، پلی پروپیلن و … تولید می شوند که نسبت به نمونه های فلزی، دارای قیمت متعادل تر و کمتری هستند.
مقایسه فیلترشنی فلزی و فیلترFRP
ابتدا توضیحاتی را در مورد فیلترهای شنی و فیلترهای فایبرگلاس برایتان ارائه کردیم. هر کدام از این فیلترها دارای مزایا و معایبی هستند که قصد داریم در ادامه آن ها را در مقایسه با یکدیگر بررسی کنیم.
1. تفاوت فیلترشنی فایبرگلاس و فیلترشنی فلزی از نظر مقاومت حرارتی
تفاوت فیلترشنی فایبرگلاس و فیلترشنی فلزی را ابتدا از نظر دمای آب بررسی می کنیم. در مناطق گرمسیری که شدت تابش خورشید بیشتر می باشد و دمای هوا در بیشتر ماه های سال بالا است، استفاده از فیلترهای فایبرگلاس چندان توجیه اقتصادی ندارد؛ دلیل این موضوع این است که فیلترهای فایبرگلاسFRP در برابر ورود آب گرم در این مناطق، مقاومت کمتری دارند و به همین دلیل طی مدت زمان کوتاهی، تغییر فرم می دهند و دچار پوسیدگی می شوند.
2. تفاوت فیلترشنی فایبرگلاس و فیلترشنی فلزی در تعداد نازل
در فیلترهای فلزی سیزده الی هفده نازل در کف صفحه تعبیه شده است که این تعداد در فیلترهای فایبرگلاسFRP تولید شده در قطر 50 سانتی متر، به یک نازل در سایز دو اینج، کاهش پیدا می کند. وجود نازل های بیشتر در فیلترهای فلزی سبب می شود که مقدار بیشتری از گل و لای ها را حذف کنند.
3.تفاوت فیلترشنی فایبرگلاس و فیلترشنی فلزی در ویژگی فیلترها
فیلترهای شنی فایبر گلاس FRP یا پلاستیکی، از قابلیت خمیدگی برخوردار هستند؛ با در نظر گرفتن این ویژگی در صورتی که اقدام به شستشوی این فیلترها نمایید، یک فشار منفی در این نوع فیلتر ایجاد می شود که منجر به جمع شدگی فیلتر از وسط می گردد.
در بازه زمانی دو الی سه سال یکبار، لازم است که مواد داخل فیلتر شنی تخلیه شود. در فیلترهای فایبرگلاس مخصوصا در نمونه هایی با سایز کوچک، خروجی مجزایی برای تخلیه پساب در نظر گرفته نشده است و تخلیه پساب از طریق ورودی سیلیس انجام می شود که در صورت وجود تغییرات دمایی و یا جا به جایی در دهانه آن شکستگی ایجاد می شود.
در مقابل در بدنه فیلترهای فلزی، یک خروجی تعبیه شده است که تخلیه سیلیس و یا ورود مواد جدید را سهولت می بخشد و به عبارتی تعمیرات آن آسان تر انجام می شود.
4.تفاوت فیلترشنی فایبرگلاس و فیلترشنی فلزی در انواع مدل های فیلتر شنی و کربنی
در نظر داشته باشید که هر دو نوع فیلترهای شنی فلزی و فایبرگلاس، دارای دو مدل فیلترهای شنی و کربنی می باشند. نوع شنی این فیلترها جهت از رفع کدری، شن، ماسه و گل و لای موجود در آب کاربرد دارد و نوع کربنی آن نیز برای حذف رنگ، بو و مزه آب تعبیه می شود. در برخی موارد وابسته به نوع آب منطقه ممکن است فیلترهای شنی دارای هر دو نوع فیلتر شنی و کربنی باشند.
تاریخچه تولید فیلترهای شنی فایبر گلاس مرتبط به بعد از تولید فیلترهای شنی فلزی برمی گردد و هدف از تولید آن ها برطرف کردن مشکل پوسیدگی و خوردگی نمونه های فلزی بوده است. اما فیلترهای فایبرگلاس نیز دارای محدودیت هایی در مناطق گرم هستند که در صورتی که در جای مناسب خود استفاده شوند؛ نسبت به فیلترهای فلزی گزینه مناسب تری خواهند بود.
به عنوان مثال برای مناطق گرم کشور همچون شهرهای جنوبی که در بیشتر ماه های سال، هوا گرم است و فیلتر در معرض تابش مستقیم خورشید قرار دارد، این فیلترها زودتر دچار پوسیدگی می شوند، بنابراین فیلترهای فلزی برای این شهرها گزینه مناسب تری هستند چراکه در برابر ورودی آب گرم، تغییر شکل نمی دهند و مقاومت بالایی در برابر گرما دارند.
5.تفاوت فیلترشنی فایبرگلاس و فیلترشنی فلزی در هزینه و قیمت
در زمینه هزینه و قیمت تهیه فیلترهای شنی، فیلترهای فایبرگلاس مخصوصا در سایز های کوچک، نسبت به فیلترهای فلزی مقرون به صرفه تر هستند.
اما در نمونه های بزرگتر، فیلترهای فایبرگلاس حجم بسیاری را اشغال می کنند و به همین دلیل هزینه های باربری بیشتری دارند که این موضوع منجر به اختلاف قیمت قابل توجهی با فیلترهای شنی فلزی می شود.
6.تفاوت فیلترشنی فایبرگلاس و فیلترشنی فلزی از نظر نیاز به تعمیرات
فیلترهای شنی فلزی قابل تعمیر هستند و می توان با احیای رنگ، جوشکاری و … محل شکست و یا خرابی در آن ها را تعمیر کرده و مجدد اقدام به راهاندازی آن ها نمود. اما در فیلترهای فایبر گلاس در صورت بروز شکستگی، نیاز به چسب های مخصوصی می باشد که استفاده از آن برای تعمیر فیلترهای شنی فایبرگلاس، نتیجه خوبی را نیز به دنبال ندارد؛ چراکه در اثر تغییرات دمایی و … خاصیت چسبندگی خود را از دست می دهند و نیازمند تعویض هستند.
فیلتر مصرفی فایبرگلاس و فیلترفلزی – آتیه انرژی
از پارامترهای مهم در زمینه انتخاب فیلترهای شنی، توجه به ضد زنگ بودن آن ها می باشد. امروزه این مشکل در فیلترهای شنی فلزی با رنگ آمیزی به صورت استاندارد، رفع شده است و سبب شده است که آن ها طول عمر و کارایی بالایی داشته باشند.
مشکل زنگ زدگی فیلترهای شنی فلزی زمانی برطرف می گردد که رنگ آمیزی آن ها به خوبی انجام شود؛ چراکه در صورت عدم زیرسازی مناسب، مشکلاتی شامل زنگ زدگی و پوسیدگی برای آن ها ایجاد خواهد شد.
شما عزیزان می توانید برای اطمینان از کیفیت فیلتر شنی که برای دستگاه خود خریداری می کنید از هر دو نوع فلزی و فایبرگلاس، به سراغ فروشگاه های معتبر در این زمینه بروید. آتیه انرژی ارائه دهنده انواع فیلترهای شنی است که آن ها را بالاترین کیفیت و کمترین قیمت به شما عزیزان ارائه می دهد. در صورتی که مایل به دریافت مشاوره رایگان و ثبت سفارش می باشید، از طریق راه های ارتباطی درج شده در انتهای این مقاله با کارشناسان در ارتباط باشید.